0
Evropske lige

Bilbao zaustavio Sevilju i krenuo ka Ligi šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.14 u 21:54

Fudbaleri Atletika iz Bilbaa stigli su na milimetar od plasmana u kvalifikacije za Ligu šampionaa nakon što su u 35. kolu Primere svladali glavnog konkurenta Sevilju sa 3:1 i zaustavili njen niz od tri vezane pobede.

Atletik Bilbao

Četvrtoplasirani Baskijci sada imaju šest bodova više od Andalužana, a pošto su do kraja prvenstva ostala još samo tri kola, jasno je da je Bilbao na pragu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje.

Iako je ova utakmica imala važnost za Sevilju, njen je trener Unaj Emeri odlučio je da odmori svog ponajboljeg igrača i kapitena Ivana Rakitića, pa ga je uveo u igru tek u 65. minutu. Dotad su domaći već vodili sa 2:0 i imali pobedu u rukama.

Poveli su već u četvrtom minutu kada je Markel Susaeta dao gol iz kornera! U 53. minutu Iker Muniain povećao je na 2:0 nakon nabacivanja Andonija Iraole sa desnog krila, a 20 minuta kasnije je glavom gol postigao Ander Erera, ponovno na asistenciju Iraole.

Kevin Gameiro je do kraja samo ublažio poraz Sevilje koja je od 72. minuta imala i igrača manje jer je drugi žuti karton dobio Diogo Figueiras.

Primera, 35. kolo:

Ahletik Bilbao – Sevilja 3:1

(Susaeta 4, Muniain 53, Erera 73 / Gameiro 79)

Valensija – Atletiko Madrid 0:1

(Garsija 43)

Espanjol – Almerija 1:2

(Stuani 42 / Fran Velez 69, Suso 72)

Viljareal – Barselona (od 22.00)

Tabela: 1. Atletiko 88, 2. Real Madrid 82 (-1), 3. Barselona 81 (-1), 4. Athletik Bilbao 65, 5. Sevilja 59

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter