0
Košarka

Vlasniku Klipersa sledi tužba za rasizam

Objavljeno: 26.04.14 u 21:58

Vlasnik NBA ekipe LA Klipersa Donald Sterling suočiće se sa optužbama za rasizam pošto je snimljen njegov razgovor, ne baš prikladnog karaktera.

Memphis Grizzlies v San Antonio Spurs - Game One

Sterling je negodovao zbog fotografije koju je njegova devojka V. Stivijano objavila, a na kojoj pozira pored Medžika Džonsona.

On je naveo da ne želi da se njegova devojka druži sa „crncima“, a situacija je dodatno bizarna ako se u obzir uzme da Stivijano ima afričkoameričke i meksičke korene.

“Ne sviđa mi se to što objavljuješ da se družiš sa crncima. Možeš da radiš sa njima šta hoćeš, samo nemoj da ih promovišeš niti dovodiš na utakmice. Slučajno nemoj da dovedeš Medžika na utakmice“, rekao je Sterling.

On ima istoriju rasističkog ponašanja, dva puta je osuđivan zbog odbijanja da iznajmi stanove ljudima druge boje kože, a i bivši član uprave legendarni Eldžin Bejlor podneo je prijavu za rasizam, međutim to je kasnije odbacio.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter