0
Košarka

‘Orlići’ ispustili pobedu protiv Amerikanaca

Objavljeno: 26.04.14 u 09:27

Juniorska reprezentacija Srbije boriće se za treće mesto na prestižnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina. Izabranici selektora Aleksandra Bućana poraženi su u polufinalnom duelu od moćne selekcije SAD, iako su većim delom susreta bili bolji rival i imali kontrolu utakmice u svojim rukama.

lopta-kos

Imao je naš mladi tim i 10 poena prednosti početkom treće četvrtine, ali ofanzivni skok protivnika i nekoliko padova u igri srpskih reprezentativaca imali su presudan uticaj na krajnji ishod susreta: Srbija U18 – SAD U18 68:74 (20:15, 21:21, 11:16, 16:22). Za mesto na pobedničkom postolju i bronzanu medalju, Srbija će u subotu (14:00) igrati protiv selekcije Turske.

Brzo su se srpski juniori adaptirali na agresivni stil igre selekcije SAD, pošto je prošla početna nervoze zaigrali u željenom, prepoznatljivom ritmu. Posle serije poena kapitena Stefana Lazarevića i Nikole Pavlovića, usledila je trojka Danila Ostojića za vođstvo 19:12 u devetom minutu. Do kraja prvog poluvremena izabranici selektora Bućana su nastavili sa odličnom igrom u odbrani, a najviše problema imali su sa ofanzivnim skokom rivala. Velikom borbenošću i hrabrošću parirali su im Lazarević i Pavlović, kojima se pridružio razigrani Vasilije Vučetić što je Srbiji obezbedilo pet poena prednosti na isteku 20. minuta – 41:36.

Odlično su reprezentativci Srbije počeli drugo poluvreme, Radovan Đoković je pogodio trojku, precizan je bio i Ostojić, Amerikanci nisu poentirali skoro tri minuta što je našem timu donelo prvu dvocifrenu prednost – 46:36. Došlo je zatim do opuštanja, pada koncentracije u igri našeg tima, što je rival iskoristio, ekspresnom serijom 12:0 preko nezadrživog Itana Hepa došao do preokreta – 46:48 (26. minut). Do kraja trećeg perioda naš mladi tim je uspeo da se konsoliduje, amortizuje nalet protivnika i pre svega snažnom odbranom zadrži rezultat u egalu – 52:52. Velika borba za plasman u finale vodila se i tokom poslednje četvrtine. Srpski reprezentativci nisu odustajali nijednog trenutka, sjajnom kapitenu Lazareviću (25 poena, 13 skokova), pridružili su Stefan Peno i Jovan Starinčević, tako da je sve do 38. minuta rezultat bio izjednačen – 68:68. Međutim, u samoj završnici ponovo je došlo da pada u igri naših košarkaša, američki tim imao je više snage i koncentracije, napravio odlučujuću seriju 6:0 i stigao do trijumfa – 68:74

– Imamo razloga da žalimo što nismo u finalu i što se nećemo boriti za prvo mesto. Odigrali smo odličnu utakmicu, ali smo platili danak neuigranosti, što se najbolje videlo o samom finišu duela. Odustali smo od pojedinih akcija u napadu za koje Amerikanci nisu imali rešenja. Imali smo i otvorene šuteve u završnici, ali nismo bili precizni. Momcima sve čestitke na prikazanoj borbi i igri, puna podrška da se psihički izdignu posle ovog poraza i pokušaju da osvoje bronzanu medalju što bi bio veliki uspeh – istakao je Aleksandar Bućan selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Srbija U18: Peno 7, Simić, Kočović, Ostojić 7, Đoković 4, Kovačević, Starinčević 11, Lazarević 25, Pavlović 6, Čarapić, Vučetić 8, Kostić.

SAD U18: Njukirk 7, Vajt 2, O Hern, Garns, Vilijams 6, Dilejni 3, Kvinstling, Miler 2, Barns 14, Hep 29, Lindzi 11, Gerber.

Polufinala: Turska – Italija 97:102, Srbija – SAD 68:74

Meč za treće mesto: Turska – Srbija (14:00)

Finale: Italija – SAD (16:15)

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter