0
Domaći fudbal

JSL: Večiti za titulu, trio za Evropu, a šest timova za opstanak

Objavljeno: 26.04.14 u 09:41

Pored 146. večitog derbija koji će obeležiti 26. kolo Jelen Superlige jer može da odluči i pitanje šampiona u subotu i nedelju su na programu i preostalih sedam mečeva ove runde takmičenja.

jsl

O derbiju je prethodnih dana verovatno već sve ispričano. Crvena zvezda u Humsku dolazi sa šest bodova prednosti i pobedom od 1:0 iz prvog dela šampionata što bi u prevodu značilo da je Partizanu jedina nada da će uspeti da odbrani šampionski tron u tom da danas savlada najvećeg rivala i čeka da crveno-beli u preostala četiri kola izgube najmanje tri boda. Remi ili pobeda kluba iz Ljutice Bogdana verovatno bi već danas preselili titulu sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda, istina ne i teoretski.

Zanimljivo je i u borbi za treće mesto, a još interesantnija je trka za opstanak u eliti pošto čak šest klubova ne može mirno da spava u samoj završnici sezone. Jagodina i Vojvodina će u finalu Kupa odlučiti o tome ko će od ova dva tima ići u Ligu Evrope, a oba kluba uz Čukatički do tog cilja mogu i kroz ligaško takmičenje pošto imaju po 40 bodova odnosno po jedan manje od tima sa Banovog brda koji bi trebalo da ima i najlakši zadatak pošto dočekuje ekipu Spartaka. Novosađani i Jagodinci imaće utoliko teži posao jer idu na gostovanja, „lale“ kragujevačkom Radničkom koji se grčevito bori za opstanak, a „ćurani“ užičkoj Slobodi koja takođe i dalje strepi.

Derbi začelja biće odigran u nedelju na Karaburmi gde domaći OFK Beograd dočekuje poslednjeplasirani Javor, dok Rad u istom terminu dočekuje kruševački Napredak koji je pobedom protiv Partizana došao do koliko toliko sigurne zone. Donji Srem putuje u Niš na noge Radničkom, dok su Novi Pazar i Voždovac prebrinuli sve brige i do kraja sezone mogu da igraju za svoju dušu.

Subota, 26. april:
15.00h Radnički 1923 – Vojvodina
16.00h Čukarički – Spartak
16.00h Novi Pazar – Voždovac
16.00h Sloboda – Jagodina
16.00h Radnički Niš – Donji Srem
19.00h Partizan – Crvena zvezda

Nedelja, 27. april:
16.00h OFK Beograd – Javor
16.00h Rad – Napredak

JSL tab 25

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter