0
Košarka

Prvi poraz juniora u Manhajmu, u polufinalu protiv SAD

Objavljeno: 25.04.14 u 12:24

Juniorska reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na prestižnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18 godina. Bolji od izabranika selektora Aleksandra Bućana u borbi za prvo mesto u grupi „E“ bili su reprezentativci Turske koji su boljom igrom u drugom poluvremenu došli do preokreta i zadržali maksimalan učinak na turniru. Naš mladi tim će u petak (20:30) u polufinalu igrati protiv selekcije SAD pobednika grupe F: Srbija U18 – Turska U18 83:88 (26:17, 26:27, 10:20, 21:24).

stefan-peno-polaganje

Ponovo su srpski juniori dobro otvorili utakmicu. Nametnuli željeni ritam, kontrolisali skok, a od samog starta lako su pronalazili idealna rešenja u napadu. Najraspoloženiji je bio Stefan Peno posle čije je trojke naš mladi tim u 11. minutu stigao do vođstva 29:17. Izabranici selektora Bućana imali su potpunu kontrolu do sredine druge četvrtine, kad je došlo do malog pada koncentracije, što su Turci iskoristili i serijom 7:0 smanjili zaostatak 39:33 (16. minut). Brzo su se konsolidovali naši reprezentativci i preko Nikole Pavlovića, Radovana Đokovića i Vasilija Vučetića zadržali solidnu prednost na isteku 20. minuta – 52:44.

Za prvih šest minuta igre u trećem periodu Srbija je postigla samo dva poena, pošto su Vučetić i Kočović bili polovično uspešni sa linije slobodnih bacanja. Ipak, vrlo dobrom igrom u odbrani zadržana je bar minimalna prednost – 54:53. Do isteka 30. minuta nastavili su se problemi našeg tima sa realizacijom, samo je Đoković pogodio dva puta iz igre, što je omogućilo selekciji Turske koje su u potpunosti razigrala da prvi put dođe u vođstvo – 62:64. Na manje od četiri minuta pre kraja susreta Srbija je trojkom Dejana Kovačevića poslednji put stigla do izjednačenja (78:78), ali su istom merom ubrzo uzvratili Ulubaj i Bajkan što je ispostavilo se bilo presudno na krajnji rezultat. Borili su se naši reprezentativci do samog kraja, pokušali u poslednjim sekundama da u penal završnici pronađu put do produžetka, ali u toj nameri nisu uspeli.

„Selekcija Turske je možda i najjača na turniru u Manhajmu zbog čega smo igrali nešto drugačije nego na prethodnim utakmicama. Igrali smo odlično u napadu tokom prvog poluvremena, ali nam je šut zakazao u nastavku. Ipak mnogo veći uticaj na gubljenje kontrole bila je činjenica da smo izgubili koncept igre u odbrani. Ušli smo u problem sa ličnim greškama, a pri tom nismo mogli da računamo na kapitena Lazarevića koji je obnovio povredu skočnog zgloba, što nam je znatno smanjilo rotaciju u finišu duela. Pokušaćemo da se oporavimo, što bolje pripremimo za duel sa Amerikancima i damo sve od sebe da se plasiramo u finale i nadam se revanširamo selekciji Turske za ovaj poraz“ – istakao je Aleksandar Bućan, selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Polufinalni meč protiv selekcije SAD naši juniori odigraće večeras od 20.30 časova.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter