in , ,

Hendija: Pokazali smo veliki potencijal

Juniorska reprezentacija Srbije u golfu vratila se puna sjajnih utisaka iz Mađarske sa turnira „Evropske olimpijske nade“. Boje naše reprezentacije na ovom četvorodnevnom takmičenju branili su dečaci – Luka Jovanović, Marko Jokić, Andrija Đorđević, Mateja Aleksić, Puniša Plazina i Sergej Stojiljković i devojčice – Jana Marinović, Jelena Lainović, Milica Dojčinović, Jovana Ćurčić, Jefimija Đorđević i Tamara Palkovljević.

Golf

Trener nacionalnog tima Robert Hendija kaže da je prezadovoljan što su njegovi izabranici pokazali veliki potencijal i veruje da će im turnir značiti dosta po pitanju iskustva.

-Bio je to veoma jak i dobro organizovan turnir. Ove godine je učestvovalo više ekipa, bilo je više mečeva i takav raspored je najbolje pao najmlađim igračima. Najveći izazov im je bio brdovit teren, kao i činjenica da moraju da igraju dve runde dnevno, a sistem ’meč plej’ se pokazao kao odličan za jačanje karaktera – istakao je Hendija.

Prema njegovim rečima, turnir u Mađarskoj je bio odličan uvod u takmičarsku sezonu.

-Nadam se poboljšanju forme naših igrača, kao i da će ovo iskustvo poslužiti kao dodatna motivacija da se kroz novouvedeni sistem rangiranja izbore za sledeća takmičenja, a to su Evropski juniorski Masters, Juniorsko prvenstvo Slovenije i Junior Open – naglasio je trener juniorskog tima.

Član juniorskog tima Srbije Luka Jovanović istakao je da je turnir u Mađarskoj za njega bio veliko iskustvo i da je zadovoljan postignutim rezultatima.

-Trudim se da treniram disciplinovano svaki dan i mislim da su upravo zato i rezultati bili dobri. Siguran sam da uz dodatne treninge i veću podršku mogu još mnogo da napredujem. Imam utisak da, ukoliko budem nastavio sa napornim radom, mogu u budućnosti da igram sa najboljim igračima u ovom delu Evrope. Zaista volim golf i uvek srećan idem na treninge – istakao je Jovanović.

Jovanović se potom osvrnuo na konkurenciju koju su on i saigrači imali protiv sebe.

-Konkurencija je bila prilično jaka jer su igrali najbolji golferi iz Češke, Poljske, Slovenije, Slovačke, Rusije i Mađarske. Oni su najbolji igrači svojih država do 17 godina. Bila je čast što je Srbija igrala na takvom takmičenju – zaključio je Jovanović.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.   

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kristijano i Bejl konačno punom parom

Zvezda preko sjaja i očaja do velike pobede za 1:0! (VIDEO)