1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Blažič i Simonović: Možemo u Evroligu kroz kvalifikacije

Objavljeno: 25.04.14 u 15:35

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u polufinalu ABA lige. Zagrebačka Cibona je u veoma neizvesnoj utakmici savladala beogradske crveno-bele 75:70 i plasirala se u finale regionalnog takmičenja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Izabranici trenera Dejana Radonjića u četvrtak definitivno nisu imali svoje veče, šut ih nikako nije služio o čemu svedoči podatak da su od 32 pokušaja van linije 6,75 pogodili samo dve trojke. Ogromna želja je postojala, dokaz tome je i činjenica da je Zvezda uspela da stigne 18 poena prednosti, prišla je na samo poena zaostatka, ali je u odsudnim momentima i sreća okrenula leđa.

Jaku Blažiča su na kraju utakmice sa Cibonom savladale emocije. Još jedan dokaz koliko je mladom Slovencu bilo stalo do trijumfa Zvezde u ovom meču:

„Bio sam jako utučen. Jednostavno to nisam uspeo da iskontrolišem. Siguran sam da se svaki moj saigrač tako osećao, samo ja to nisam mogao da sakrijem“ – sumira utiske Blažič i dodaje:

„Podbacili smo, nismo odigrali na potrebnom nivou igre koji smo prikazivali prethodnih nekoliko meseci i zato smo izgubili. Međutim, niko od nas se ne odriče plasmana u Evroligu. Za nas se borba za plasman u najelitnije takmičenje Evrope nastavlja kroz kvalifikacije koje smo apsolutno zaslužili odličnim igrama i rezultatima u ligaškom delu regionalnog takmičenja. To će svakako biti teži put, ali mislim da ćemo biti spremni za taj izazov. Uveren sam da ćemo uspeti i da će Zvezda i naredne sezone biti u evroligaškom društvu“ – naglašava Blažič u izjavi za sajt kluba.

Slovenački internacionalac takođe se osvrnuo na završnicu domaćeg šampionata:

„Želimo da trijumfalno završimo sezonu, cilj su nam trofeji. Motiv nam nikada nije neodstajao i zato u narednom periodu moramo da zasučemo rukave i još više da radimo. Dobar trening je najbolji lek za sve. Kada se u potpunosti oporave svi igrači siguran sam da ćemo još više podići nivo naše igre i da ćemo naplatiti sav uloženi trud tokom čitave sezone“ – zaključio je Blažič.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“vertikalne“ ]Na njegovu priču nadovezao se kapiten Marko Simonović:

„Utakmica je bila mnogo teška, sa mnogo emocija i nervoze“ – počinje priču kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović i dodaje:

„Nismo izdržali ogroman pritisak. Cibona je bila potpuno rasterećena, jer praktično nije imala šta da izgubi. Mi smo u finišu uspeli da se vratimo u meč posle velikog zaostatka, ali nismo imali snage da napravimo potpun preokret. Igrači Cibone su bili razigraniji i zahvaljujući tome su pobedili. I u najavi utakmice sam rekao da u ovakvom sistemu takmičenja nema favorita i to se obistinilo“ – objasnio je Simonović.

Kapiten crveno-belih međutim naglašava da nisu sve lađe potonule i da ekipa i dalje ima šanse da se plasira u Evroligu i da ceo klub sa optimizmom mora da gleda na finiš sezone.

„Nije sve izgubljeno. Osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu regionalnog takmičenja osigurali smo igranje u kvalifikacijama za Evroligu. Dokle god postoji šansa mi ćemo se boriti i nadati da možemo da ostvarimo i taj cilj. Mislim da smo igrama i zalaganjem ove sezone ponovo zaslužili mesto među Evroligašima. Zato ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to mesto i potvrdimo kroz kvalifikacije“ – naglašava Simonović.

Pred crveno-belima je još mnogo izazova do kraja sezone jer tek predstoji borba za titulu šampiona Srbije:

„Domaći šampionat nam je jako važan. Zvezda dugo čeka titulu prvaka države tako da nastavljamo borbu. Nipošto se nećemo predavati i nećemo odustajati, jer to nikada nismo radili. Tako nije bilo ni u ovom poslednjem meču sa Cibonom, ali ni tokom cele sezone u nekim teškim trenucima. Moramo da se izdignemo i iz svega ovog izađemo još jači. Zaista verujem u moje saigrače, u ceo stručni štab i nadam se da ćemo se na kraju sezone ipak radovati“ – poručio je Simonović.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

  1. pet trčite pred rudu, taman ste sinoć dobili po nosu, danas već pričate kako će te kroz kval. u EL, pa polako, ne jurcajte k’o muve bez glave, zato ne možete ništa da postignete…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter