0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Pavićević: Idemo u Humsku sa namerom da pobedimo

Objavljeno: 24.04.14 u 12:26

Dolaskom Sava Pavićevića u zimskom prelaznom roku, odbrana Crvene zvezde dobila je čvrstinu koja joj je nedostajala u jesenjoj polusezoni. Crnogorski reprezentativac koga su navijači crveno-belih upamtili po promašenom jedanaestercu u susretu sa Omonijom za kratko vreme se uklopio u zamisli stručnog štaba najtrofejnijeg srpskog kluba.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U paru sa takođe novajlijom, Dejanom Kelharom, iskusni defanzivac se brzo uklopio i iz meča u meč ovaj štoperski tandem deluje sve ubedljivije. U narednom kolu, pred njima se nalazi najveći izazov do sada, susret sa večitim rivalom. Klub iz Ljutice Bogdana na stadion u Humskoj odlazi kao lider sa šest bodova prednosti, pet kola pre kraja šampionata. Razlika dovoljna za manju psihičku opterećenost, ali nikako i za opuštanje ili otvaranje šampanjca.

„Pritisak uvek postoji, ne samo pred utakmicu sa komšijama, već i pred svaku drugu, jer Crvena zvezda na svakom meču ima cilj i obavezu da pobedi. Derbi je specifičan duel, najveća utakmica u Srbiji u kojoj nije važna bodovna razlika i trenutna forma. Mi ćemo u taj duel ući kao da nemamo prednost i pokušati da ih pobedimo. Oni sigurno imaju svoju računicu i daće sve od sebe da nas savladaju. Idemo da igramo fudbal, a ne da se branimo i kalkulišemo. Smatram da imamo svoje prednosti i da ćemo uspeti da ih pretočimo u osvajanje nova tri boda“ – rekao je Pavićević u izjavi za sajt kluba.

U igri do spuštanja zavese na fudbalsko prvenstvo u Srbiji ostalo je pet kola, odnosno 15 bodova, pa nije potrebno biti veliki matematičar i izračunati da bi eventualni remi više odgovarao timu Slaviše Stojanovića.

„Svesni smo toga, i bez dileme da bi nama više odgovarao nerešen ishod. Međutim, želimo da nastavimo pobednički niz i zajedno proslavimo eventualni trijumf sa našim navijačima. O tituli ne razmišljamo još uvek, suviše je rano. Nadam se da ćemo do kraja sezone zabeležiti sve pobede“ – istakao je iskusni štoper.

Nasuprot Pavićevića, u subotu 26. aprila od 19 časova stajaće napadači večitog rivala, protiv kojih Zvezdin štoper rođen u Lovćencu nije imao priliku da igra. I pored toga, ne štedi pohvale na njihov račun.

„Mislim da je uzaludno pričati o njima. Reč je o vrhunskim fudbalerima, koji poseduju ogroman kvalitet, biće nam vrlo teško protiv njih, međutim, moji saigrači i ja učinićemo sve da ih zaustavimo“ – navodi crnogorski reprezentativac i dodaje da u derbiju nema favorita.

„Mi se trudimo da konstantno podižemo formu i igramo sve bolje. O tome ko je favorit ne želim da govorim, jer ne umem da procenim. Ući ćemo u utakmicu sa namerom da pobedimo, kao i oni, pa ko bude bolji, slaviće“ – rezonuje Pavićević.

Susreti večitih rivala često su kroz istoriju umeli da izrode junake i tragičare. Trenutak inspiracije ili dekoncentacije neretko je umeo da odredi tok meča i pobednika u takvim utakmicama.

„Verujte mi da ne bi bilo srećnijeg čoveka od mene na svetu kada bih postigao gol u derbiju. Ali zaista ne razmišljam o tome. Nevažno je ko će biti strelac ukoliko pobedimo“ – zaključio je Savo Pavićević.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter