0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Radonjić najbolji trener sezone u ABA ligi, Šarić najviše napredovao

Objavljeno: 22.04.14 u 15:51

Na prezentaciji Fajnal-fora ABA lige u Kombank Areni, predstavljeni su dobitnici posebnih nagrada, koje će biti dodeljene tokom završnog turnira, koji se održava od 24. do 27. aprila u Beogradu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za najboljeg trenera sezone proglašen je Dejan Radonjić. Crnogorski stručnjak je zaslužio ovo priznanje pošto je predvodio Crvenu zvezdu Telekom do prvog mesta u ligaškom delu, a pol poziciju pred Fajnal-for obezbedio je dva kola pre kraja. Crvena zvezda Telekom je u toku cele sezone 2013/2014 doživela samo četiri poraza, što je najbolji učinak ovog kluba i istoriji ABA lige. Takođe, odveo je Crvenu zvezdu Telekom do polufinala Evrokupa.

Dario Šarić je proglašen za igrača koji je najviše napredovao u prošloj sezoni, prema izboru trenera ABA lige. Posle mnogo promena koje su se dogodile ove sezone u timu Cibone, dvadesetogodišnji Šarić je izrastao u istinskog lidera na terenu, ali i van njega i predvodio je Cibonu do plasmana na završni turnir. Ove sezone, momak rođen u Šibeniku je beležio prosečno 16,3 poena, 9,5 skokova, 3 asistencije, 1,4 ukradene lopte u ABA ligi, i postao MVP ligaškog dela sezone.

Todor Gečevski će dobiti posebno priznanje za doprinos ABA ligi u prethodnih sedam sezona u kojima je nastupao za dva kluba (Zadar i MZT Skoplje). Trenutno Gečevski vodi na večnoj listi indeksnih poena ABA lige (3212 poena), kao i na večnoj listi skokova (1314 skokova), treći je po ukupnom broju poena (2434), drugi u ukupnom broju blokada (227) i četvrti u ukupnom broju ukradenih lopti (275). Gečevski je svoju poslednju utakmicu u ABA ligi odigrao 23. marta ove godine, kada je MZT Skoplje dočekao Radnički.

HKK Široki Primorka će dobiti specijalnu nagradu za fer plej. Sredinom februara je na meču između Širokog i Mega Vizure, igrač gostiju Vasilije Micić doživeo težak pad i za trenutak ostao bez svesti. Kada je ustao, cela dvorana mu je aplaudirala, a zahvaljujući brzoj reakciji uprave domaćeg tima, mladi košarkaš je odmah bio prebačen u lokalnu bolnicu gde mu je ukazan pomoć.

Nagradu za potez sezone dobio je Branimir Ivka, lekar košarkaškog kluba Krka. On je bio prvi koji je pomogao Luki Mitroviću nakon teške povrede kolena na meču između Krke i Crvene zvezde Telekom, odigranom u Novom Mestu. Ivka je odmah prebacio Mitrovića u bolnicu u Novom Mestu, gde je izvršio prvobitnu intevenciju, kako bi što više skratio vreme oporavka mladog igrača.

MVP završnog turnira ABA lige biće proglašen posle finalne utakmice u nedelju, a biće izabran od strane novinara koji će glasati za vreme meča.

hotsport.rs

pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji[povezanevestiembed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ] koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter