0
Evrokupovi

LŠ: ‘Murinjov autobus’ izdržao Ćolovu ofanzivu

Objavljeno: 22.04.14 u 22:45

Na stadionu Visente Kalderon u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona  Atletiko iz Madrida i Čelsi odigrali su bez golova 0:0.

Atletiko - Čelsi

Za ovakav rezultat najzaslužniji je trener Čelsija Žoze Murinjo koji je izrazito defanzivnom taktikom usporio utakmicu, učinio je nezanimljivom i uspeo da sačuva svoj gol, bez namera da ugrozi protivnički. Napadači Atletika promašivali su uglavnom poluprilike,a onih stoprocetnih nije ni bilo.

Trebalo bi napomenuti da su povrede zaradili Teri i Čeh u ekipi iz Londona, a da Lampard neće igrati u revanšu zbog parnih kartona, kao ni Obi Mikel.

TOK UTAKMICE:

90+ U nadoknadi vremena arda Turan i Dijego Košta imali su još po jedan pokušaj, ali sa istim ishodom.

85′ – Ponovo centaršut sa desne strae, a Košta pogađa Kejhila u glavu i ponovo ostaje 0:0.

79′ – Arda Tura promašio je dobru priliku glavom sa oko pet metara. Gađao je neprecizno pored desne stative. Gotovo identičnu priliku imao je Ral Garsija samo minut kasnije.

76′ – Gabijev udarac iz slobodnjaka dobro je odbranio Švarcer.

73′ – I druga prinudna izmena u timu Čelsija. Teri je nezgodno doskočio, povredio zglob, pa posle Čeha gosti ostaju bez još jednog bitnog igrača. Ušao je Šurle, a Luiz se vratio na štopera.

68′ – Potpuna opstrukcija koju je naredio Portugalac sa klupe Čelsija terao je Madriđane da pokušavaju visokim loptama, ali su dominirali Kejhil i Teri. Tores se u napadu nije video, a nije ni dobio pravu loptu.

60′ – Umesto Dijega koji se ponajviše trudio, ušao je oporavljeni Arda Turan.

54‘ – Dijego se nije najbolje snašao posle nesgurne intervencije Švarcera. Brazilac je šutirao, ali traljavo i po sredini.

50′ – Sve prilaze golu zatvorio je Čelsi i u prvim minutima drugog dela. Nošeni podrškom sa tribina Madriđani su i dalje napadali, ali bez izglednih prilika.

hsfoto

 

POLUVREME – Završeno je prvo poluvreme na Kalderonu, bez pravih prilika, mreže su mirovale.

41′ – Nakon udarca Dijega Košte, domaći su tražili penal, ali je sudija Erikson samo dnmahnuo rukom i bio u pravu. Kejhil je držao ruku uz telo.

34′ – Monotoniju utakmice razbio je Suarez udarcem sa oko 25 metara, ali je Švarcer bio dobro postavljen.

27′ – Nakon jedne kontre, Ramireš je imao prliku da ugrozi Kurtou, ali je loše šutirao

25′ – Ništa se značajnije nije menjalo. Atletiko je iz poseda pokušavao do prilike, a Murinjo je postavio taktku kojom se pre svega čuva sopstvena mreža

20′ – I Čelsi je imao prvu priliku nakon kornera. Lampard je centrirao, a Kejhl je šutirao pored gola. U međuvremenu, sudija je svirao faul u napadu Mikela nad Kurtoom.

15′ – Prva prilika za domaće, Koke je izveo korner sa leve srrane, gađao pravo u gol, a Čeh je intervenisao i tom prilikom se povredio kod prizemljena. Na gol je stao Švarcer.

10′ – Čelsi je uspeo da s eoslobodi pritiska domaćih i prenese igru na polovinu Madrišana. Utakmica je ima prilično miran tok.

3′ – Očigledna je bila zamisao Murinja da preko Ramireša i Viljana napadne španski tim iz kontre. Domaći su u uvodnim minutima imali dominaciju u posedu, ali bez izglednih prilika.

1′ – Nešto ofanzivnije krenuo je Atletiko, što se i očekivalo, a već na startu beležimo pokušaj Dijega.

20.30 (sastavi timova)

Atletiko Madrid: Kurtoa – Filipe, Godin, Miranda, Huanfran – Koke, Suares, Gabi, Gasrija – Dijego – Kosta

Čelsi: Čeh – Kol, Teri, Kejhil, Aspilikueta – Luiz, Mikel, Lampard – Ramireš, Vilian – Tores

Biće to duel dve ekipe koje u nacionalnim šampionatima vode borbu za titulu i za koje su mnogi spremni da kažu kako gaje sličan stil igre.

Šef stručnog štaba ‘jorgandžija’ Dijego Simeone nema problema sa povređenim i suspendovanim igračima, pošto je Arda Turan, koji je ovog vikedna propustio duel protiv Elčea, normalno trenirao i trebalo bi da bude spreman za ovu utakmicu.

Sa druge strane menadžer Čelsija, Žoze Murinjo neće moći da računa na ‘požutelog’ srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, Petar Čeh se oporavio od prehlade, ali je pod velikim znakom pitanja Eden Azar koji se još u potpunosti nije oporavio od povrede zadobijene u revanš utakmici četvrtfinala protiv Pari Sen Žermena.

I još jedan zanimljiv podatak. Ateltiko nikada na svom stadionu nije izgubio od nekog engleskog tima. Pet puta su ‘jorgandžije’ izlazile kao pobednici dok su samo jedno odigrali nerešeno i to baš protiv Čelsija 3. novembra 2009. godine bilo je 2:2.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter