0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Čović: Pravednije bi bilo da se igra plej-of

Objavljeno: 22.04.14 u 15:37

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac poručili su danas da će učiniti sve da predstojeći završni turnir u Beogradskoj areni protekne u najboljem redu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Kroz propozicije Jadranske lige Zvezda je stekla mogućnost da bude organizator Fajnal-fora i to pravo smo iskoristili uz dogovor sa ljudima iz grada. Potrudićemo se da organizacija bude dobra. Imamo infrastrukturu i očekujemo da sve protekne u najboljem redu, regularno i da pobedi košarka“ – rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni, prenosi Tanjug.

On je naveo da je do sada za polufinalne mečeve i finale prodato oko 7.650 ulaznica.

„Sve funkcioniše normalno, videćemo koliko će publike biti na turniru. Mislim da su cene ulaznica najniže otkad se organizuju završni turniri. Nemam osećaj da kažem pozitivno ili negativno, videćemo kakva će situacija biti posle praznika. Ovo ne može da se poredi sa utakmicama Evrolige i Evrokupa, kada su ulaznice obične planule za jedan dan. Ovo je značajan događaj za Srbiju i Beograd, jer svi želimo da i sledeće sezone imamo dva predstavnika u Evroligi“ – naveo je Čović.

Kapacitet Arene za polufinalne utakmice biće 22.394, dok će za finale biti smanjen na 20.420. Sezonske karte neće važiti, jer je završni turnir poseban događaj.

Čović je kazao i da se očekuje dolazak 50 navijača Cibone i 250 pristalica Cedevite koji će biti smešteni u posebnom sektoru na tribinama.

Prvi čovek crveno-belih i Lisac složili su se da je Fajnal-for nepravedna završnica jednog takmičenja.

„Svesti celu ligu na jednu utakmicu nije pravedno. Pravedniji je plej-of. Imamo problem jer ne možemo da uklopimo u kalendar. Želimo napredak u toj oblasti, ali uz dogovor sa Evroligom. Ne bih se vraćao na prošlu godinu koja je bila ružna, velika je nepravda naneta Igokei. Ovakva završnica ne vodi ničemu sem da zavadi Srbe“ – zaključio je Čović.

Beograd će treći put biti domaćin završnog turnira Jadranske lige, posle 2005. i 2009. godine.

„Prošli smo sve gradove. Drago mi je da smo opet u Beogradu, ovaj prostor voli košarku. Nadam se da ćemo oboriti rekord kada je u pitanju poseta, ne samo u našoj ligi, već i u Evropi. Imamo korektnu saradnju sa Zvezdom, sve je spremno i nadamo se da ćemo sve biti u redu“ – rekao je Lisac.

On nije želeo da otkrije koji će klub sledeće sezone u ligi zameniti mađarski Solnok, ali da se zna da će u takmičenju biti 14 klubova.

„To je optimalna brojka. Skoplje se pokazalo kao ozbiljan partner, što ne možemo da kažemo za Sarajevo. Specijalna pozvnica „pluta“. Idemo u ozbiljan grad u okruženju i mislim da će taj klub biti dostojan takmičar“ – dodao je Lisac.

Polufinalni meč između Crvene zvezde i Cibone igra se u četvrtak, a dan kasnije sastaju se Partizan i Cedevite. Finale se igra 27. aprila.

hotsport.rs

pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji[povezanevestiembed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ] koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter