0
Košarka

Paunić sjajan protiv svog bivšeg kluba

Objavljeno: 20.04.14 u 09:51

Košarkaši Fuenlabrade pobedili su Gipuzkoa Basket iz San Sebastijana sa 81:67 u prvoj utakmici 28. kola Endesa lige, a protiv svog nekadašnjeg tima izvanredno je odigrao srpski košarkaš Ivan Paunić.

ivan-paunic

Sjajni bek je na terenu proveo 24 minuta i za to vreme upisao 13 poena, pogodivši dve trojke iz tri pokušaja. Pored njega u timu Fuenlabrade istakli su se još i Endi Panko i Karlos Kabezas sa po 17 poena, a uz to je Panko imao i devet skokova.

Na drugoj strani su se istakli Čarls Ramsdel i David Doblas, koji su upisali po 16 poena. Doblas je imao i šest skokova.

Paunić je tako zadržao prvu poziciju kao najprecizniji trojkaš ACB lige sa 51.2 odsto šuta, odnosno pogođene 43 trojke iz 84 pokušaja. Paunić je prošle sezone stigao u Španiju u ekipu Lagun Aro Gipuzkoa, a u ovoj sezoni sa velikim uspehom nosi dres Fuenlabrade.

Fuenlabrada je na taj način upisala 11. trijumf ove sezone i još ima šansu za plasman u plej-of, ali joj predstoji grčevita borba. Huventud, koji trenutno drži osmo mesto, ima skor 14/13 i utakmicu manje od Paunića i njegovih saigrača.

U narednom kolu, sledećeg vikenda, Fuenlabrada gostuje Barseloni.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter