0
Košarka

Dankan i Parker prelomili teksaški derbi

Objavljeno: 20.04.14 u 21:53

Ekipa San Antonio Sparsa savladala je večeras na svom parketu Dalas Maverikse 90:85 u velikom derbiju Teksasa, i tako povela sa 1:0 u seriji.

parker

Sparsi su bolje otvorili ovaj meč. Od samog početka su nametnuli svoju igru, na koju Dalas nije imao odgovora. U nekoliko navrata je bila i dvocifrena prednost u prvoj deonici, a nakon prvih 12 minuta igre domaći košarkaši su vodili sa devet poena prednosti, 21:12.

Serijom od 12:0 Mavsi su otvorili drugu četvrtinu, i došli do vođstva od 24:21. Zatim se većim delom druge četvrtine igralo koš za koš. Mavsi su imali minimalnu prednost a na poluvreme su otišli sa poenom prednosti, 44:43.

Gotovo identična košarka se igrala i u trećoj deonici. Dalas je imao prednost, San Antonio nije dopuštao gostima da se previše odvoje, da bi se u poslednju četvrtinu ušlo sa nerešenim rezultatom, 65:65.

Uvodne minute poslednjeg perioda pripale su Mavsima. Otišli su na 10 poena prednosti na osam minuta pre kraja utakmice 81:71, ali su potom Toni Parker i Tim Dankan preuzeli susret u svoje ruke.

Gotovo šest minuta Dalas nije postigao poene, serija Sparsa je iznosila 15:0, pa su domaći košarkaši u završnicu ušli sa plus pet, 86:81 i do kraja sačuvali tu prednost.

Tim Dankan je sa 27 poena predvodio Sparse, Toni Parker je dodao 21, dok je kod Mavsa Devin Heris ubacio 19 poena.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter