0
Košarka

Vujošević: Spremni dočekujemo utakmicu sezone

Objavljeno: 19.04.14 u 23:27

Posle deset minuta nije sve izgledalo kao po planu, a onda su se košarkaši Partizana razigrali i lako stigli do pobede u Valjevu u četvrtom kolu Superlige.

Duško Vujošević

“Dobijena je bitna utakmica, posle lošeg početka. Uspeli samo da se vratimo u igru. Mislim da je ovo dobra uvertira za fajnal-for ABA lige. Bilo je neizvesno do poslednjeg trenutka da li ćemo igrati večeras. Možda je i zbog toga bio loš početak, ali smo dobro odradili posao“, istakao je mladi igrač Partizana Nemanja Bezbradica.

Zbog klizavog parketa početak utakmice u Valjevu morao je biti odložen. Meč 4. kola Superlige Srbije između Metalca i Partizana, prekinut je samo 17 sekundi po početku. Delegat Milan Krneta i glavni sudija meča Milija Vojinović doneli su odluku da prekinu susret  zbog klizavog parketa. Organizator je uložio veliki napor kako bi uslovi na meču bili zadovoljavajući, pa je utakmica nastavljena nakon sat vremena pauze.

“Moralo je da dođe do ovog pomeranja početka utakmice. Stvarno sam se uplašio da ne dođe do nekih povreda. Bila je velika kondenzacija. Mi imamo velikih problema sa povredama ove sezone, ni nama ni njima nije potrebno da se rizik od povreda toliko uveća kada su u pitanju ovakvi uslovi.“, rekao je trener Partizana Duško Vujošević i dodao:
“Fantastična atmosfera u Valjevu. Grad koji ima veliku košarkašku tradiciju, u kojoj su sadržani i poznavanje košarke i ljubav prema košarci.  Ja sam se pribojavao Metalca. Ta pauza je doprinela da kod njih tenzija poraste, a kod nas malo da se opustimo. Naravno ovakva utakmica ne može da se reši na samom početku. Mi smo se vratili u igru, ono što jedino može da se zameri košarkašima Metalca je samo da onog momenta kada im se učinilo da više izgleda za pobedu nema su dosta pali. To je tim koji ima potencijal, nisu još uigrani, ima igrača koji su došli pre nekog kratkog vremena, takođe i trener je nov. Jednostavno ono što u košarci ni sa čim ne može da se zameni je strpljenje. Mora da se da neko vreme koje mora pažljivo da se iskoristi dobrim radom, pa čak i nekim porazima, da bi se došlo do pobede. Napravljen je respektabilan sastav, igrači nisu sasvim spremni. Za Popovića se vidi da nije sasvim spreman. Nama je ova pobeda važna, niko se nije povredio, imamo dan odmora sutra i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu sa Cedevitom, koja je za nas zaista utakmica sezone. Od rezultata na toj utakmici zavisi da li će klub da igra Evroligu sledeće godine ili ne. Mi sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje bi to bilo zaista jako teško. Siguran sam da naša publika zna i prepoznaje situaciju i da će u velikom broju doći i napraviti od Arene domaći teren“, rekao je Vujošević.

Narednu utakmicu košarkaši Partizana igraće u ABA ligi i to u polufinalnu protiv Cedevite u  petak od 20.00 u “Kombank areni“’.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter