0
AdmiralBet ABA Liga

Rozić: Zvezda je favorit, ali možemo u finale

Objavljeno: 19.04.14 u 23:47

Hrvatski košarkaš Marin Rozić traje dugo i njegova karijera je bogata, iako je gotovo ceo život u Ciboni. Ovaj 201 centimetara visoki 31-godišnji Mostarac je kapiten „vukova“ i bivši reprezentativac Hrvatske, a u intervjuu za zvaničan sajt ABA lige kaže da Fajnal-for u Beogradu kod njega budi uspomene. Kao prvo, na onaj 2009. godine, protiv Partizana u „Kombak Areni“.

Cibona 18 titula

“Jedinstvena atmosfera, zaista, to se valjda može upoređivati samo s Grčkom. Sećam se da je bilo uživanje igrati, iako nismo pobedili. Držali smo se jedno poluvreme, onda je krenulo nizbrdo. Inače, volim igrati u takvim prepunim dvoranama, u takvoj atmosferi. Siguran sam da će i sada biti slično, već se veselim. No, nadam se da će ipak biti drugačiji ishod.“

Mislite da možete u finale?

“Uveren sam da možemo, iako je Crvena zvezda favorit u ovom susretu. Uostalom, dobila nas je dva puta ove sezone. Poslednja utakmica u Zagrebu nije imala veliki rezultatski značaj, osim prestiža, jer se sve znalo u pogledu rasporeda na tabeli.“

Je li tu bilo ponešto i skrivanja pred naredni duel?

Igrao sam puno utakmica i primetio bih tako nešto s njihove strane, no siguran sam da nije bilo nikakvog skrivanja. Igrali su kao i inače, u punoj minutaži sa najjačim igračima. Pristup utakmici bio je s obe strane pravi, ipak je to bio derbi, bez obzira što nije imao neki veliki rezultatski značaj.

Puna dvorana može biti i dvosekli mač za domaćina, ako utakmica u startu ne krene u dobrom pravcu?

“Postoji ta teorija, no malo je toga u praksi. Domaći teren i domaća publika uvek te dodatno ponesu i daju snage.“

Za kraj, setimo se zagrebačkog završnog turnira, prepune Arene, gde je onom čudesnom trojkom Dušana Kecmana trofej uzeo Partizan.

“I dan-danas se često setim tog ludog susreta kakav nigde nije ponovljen. Sve je bilo na našoj strani do 0,6 sekundi pre kraja, koš Bogdanovića na kraju za pobedu, ludnica, svi smo skočili. Ja sam bio na klupi tada, ali sam skočio u teren, do Bogdanovića, tako da i nisam video uživo taj potez Kecmana.“

hotsport.rs/abaliga.com

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter