0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Stevanović, ipak, ne preuzima Etiopiju

Objavljeno: 18.04.14 u 14:56

Srpski fudbalski trener Goran Stevanović vratio se iz Adis Abebe gde je pregovarao sa Fudbalskim savezom Etiopije oko preuzimanja nacionalnog tima te zemlje. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prethodnih dana pojavila nezvanična informacija o tome zašto nije došlo do dogovora. Srpski stručnjak nije želeo da iznosi detalje, ali je istakao da je sve počelo i završilo se u džentlmenskom tonu.

“Ne bih hteo da govorim o detaljima pregovora, ali bilo je više stavki oko kojih nismo mogli da se dogovorimo. Oni su imali neke zahteve koje ja nisam mogao da ispunim i, isto tako, oni nisu mogli da ispune neke moje uslove, tako da nije došlo do dogovora. Na kraju smo se rastali u prijateljskoj atmosferi“, rekao je Stevanović.

Reprezentacija Etiopije trenutno se nalazi na 101. poziciji FIFA rang liste. Prošle godine su se prvi put posle 31 godine kvalifikovali na Kup afričkih nacija, a ove godine na afričkom nacionalnom šampionatu su upisali sva tri poraza. Svi članovi reprezentacije su fudbaleri domaćih ekipa.

“U Adis Abebi sam naišao na veliku želju čelnika saveza da fudbal u Etiopiji konačno krene u pobedničkom smeru. Neko sam ko voli izazove i rad na duge staze. Ipak, mišljenja oko toga kako treba stići do cilja su nam različita. Čelnicima saveza i fudbalskoj reprezentaciji Etiopije sam poželeo svu sreću u takmičenjima koja slede i budućim projektima“, istakao je Stevanović.

Završetkom pregovora sa Fudbalskim savezom Etiopije za srpskog stručnjaka otvaraju se nove opcije u Africi. Stevanović je zbog sjajnih rezultata koje je pre dve godine ostvario sa Ganom izuzetno cenjen na afričkom kontinentu, pa postoji interesovanje još dve fudbalske asocijacije oko preuzimanja njihovih nacionalnih timova.

’Plavi’ je sa ’crnim zvezdama’ stigao do polufinala Kupa afričkih nacija, a prethodno je sa uspehom radio kao član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja se kvalifikovala na Svetski šampionat 2006. godine u Nemačkoj.

hotsport.rs/sem

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.   

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter