0
Košarka

I to je moguće u Srbiji – u sred sezone menjaju se pravila

Objavljeno: 18.04.14 u 17:32

Do samo dan pre početka košarkaške Superlige Srbije nije se znalo po kojim pravilima će se igrati ovo takmičenje da bi na kraju ipak bilo odlučeno da se izađe u susret klubovima koji su igrali u ABA ligi i da naše prvenstvo kao i ABA liga bude odigrano po pravilima ULEB-a.

kls-logo1

Međutim, nakon dopisa koji je na adresu Košarkaškog saveza Srbije uputila FIBA u kojem se čak preti izbacivanjem reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Španiji usledila je nova lakrdija – od četvrtog kola na snagu stupaju pravila koje koristi Svetska košarkaška federacija.

„Došlo je do toga da nismo bili upoznati sa tim uslovljavanjem FIBA vezano za nacionalni tim i kada smo to dobili od KSS odmah smo reagovali. Postupili smo po uputstvima FIBA i od narednog kola će se Superliga igrati po pravilima te organizacjie“ – rekao je predsednik udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić, dodavši da će time biti otklonjena opasnost po reprezentaciju.

Od ove sezone ULEB pravila, koja se neznatno razlikuju od onih koja koristi FIBA, korišćena su u Evroligi, Evrokupu, kao i ABA i VTB ligi.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter