0
Evropske lige

Amerikanci kupuju Aston Vilu za 200 miliona?

Objavljeno: 18.04.14 u 11:24

Prema pisanju britanskog Telegrafa, američki konzorcijum, predvođen dvojicom za sada neimenovanih milijardera želi da kupi Aston Vilu za 200 miliona funti.

original

Dogovor koji se čuva u najstrožoj tajnosti zavisiće od toga da li će tim sa Vila Parka izboriti opstanak u Premijer ligi.

Ukoliko bi Astoni Vila ostala u elitnom takmičenju to bi značilo da bi klub imao prihode od najmanje 40 miliona funti od televizijskih prava, što bi značilo da su i dalje atraktivni za sponzore.

Vila je trenutno na na 14 mestu u Premijer ligi sa 34 boda, samo 4 više od Fulama koji se nalazi na 18. mestu koje vodi u niži rang takmičenja.

Inače klub iz Birmingema već ima američkog vlasnika, a u pitanju je Rendi Lerner koji je kontrolu preuzeo pre osam godina plativši gotovo 63 miliona funti, a u prethodnom periodu procenjuje se da je uložio još oko 250 miliona.

Navijači Aston Vile su najavu o dolasku novih vlasnika dočekali sa oduševljenjem pošto se u poslednjih nekoliko sezona klub konstanto nalazi u donjem delu tabele i bori zaopstanak.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter