in , ,

Amerikanci kupuju Aston Vilu za 200 miliona?

Prema pisanju britanskog Telegrafa, američki konzorcijum, predvođen dvojicom za sada neimenovanih milijardera želi da kupi Aston Vilu za 200 miliona funti.

original

Dogovor koji se čuva u najstrožoj tajnosti zavisiće od toga da li će tim sa Vila Parka izboriti opstanak u Premijer ligi.

Ukoliko bi Astoni Vila ostala u elitnom takmičenju to bi značilo da bi klub imao prihode od najmanje 40 miliona funti od televizijskih prava, što bi značilo da su i dalje atraktivni za sponzore.

Vila je trenutno na na 14 mestu u Premijer ligi sa 34 boda, samo 4 više od Fulama koji se nalazi na 18. mestu koje vodi u niži rang takmičenja.

Inače klub iz Birmingema već ima američkog vlasnika, a u pitanju je Rendi Lerner koji je kontrolu preuzeo pre osam godina plativši gotovo 63 miliona funti, a u prethodnom periodu procenjuje se da je uložio još oko 250 miliona.

Navijači Aston Vile su najavu o dolasku novih vlasnika dočekali sa oduševljenjem pošto se u poslednjih nekoliko sezona klub konstanto nalazi u donjem delu tabele i bori zaopstanak.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Šervud: Real je jeftino kupio Bejla

Pionir Partizana prelazi u Hofenhajm