0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Sedam miliona za Beogradski maraton

Objavljeno: 17.04.14 u 12:21

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će organizatori tradicionalne trke dobiti sedam miliona dinara.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ministar Udovičić rekao je da će finansijska sredstva biti upućena ASS, a zatim prosleđenja Beogradskom maratonu.

„Vlada Srbije prepoznala je značaj organizacije Beogradskog maratona sa aspekta rekreacije, promocije sporta i zdravog načina života, kao i turizam. Moramo da menjamo sliku Srbije u svetu i sve što nas je u poslednjih 20 godina kočilo, verujem da će 27. aprila u svet biti poslata lepa slika“, rekao je Udovičić u Palati Srbije.

On je dodao da mu je drago što je deset dana pre početke trke oboren rekord po broju takmičara i pozvao građane da uzmu u učešće u 27. Beogradskom maratonu.

Đorđević je istakao da manifestacija koja traje toliko dugo zaslužuje ovakav odnos države.

„Trudićemo se da na najbolji način oranizujemo maraton. Teškoće sa kojima smo se suočavali, sada su premošćene. Novac će biti usmeren na pravi način, a to je u ovom slučaju promocija Srbije i Beograda u svetu“, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Generalni sekretar ASS Branković zahvalio je ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću što su prepoznali Beogradski maratona kao najveći sportski i atletski događaj u srpskoj prestonici.

„Ovo je prvi put otkako sam ja generalni sekretar da novac za maraton stigne pre nego što se trka održi. To je veoma važno i nadam se da će tako biti i ubuduće“, poručio je Branković.

Beogradski maraton, 27. po redu, odrzazće se u nedelju 27. aprila.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter