0
Odbojka

Nastavlja se crveno-bela dominacija – Zvezda ponovo šampion!

Objavljeno: 17.04.14 u 20:24

Odbojkaši Crvene zvezde potvrdili su dominaciju u domaćem šampionatu osvojivši treću uzastopnu titulu, a jubilarnu desetu ukupno pobedivši u finalu ekipu Vojvodine ukupnim rezultatom 3:1. 

odbojka-m

Crveno-beli su u četvrtom meču finalne serije pobedili Vojvodinu u Novom Sadu sa 3:1 (22:25, 25:14, 25:20, 25:20).

Novosađani su još jednom pružili žestok otpor favoritu, ali nisu uspeli da izbore majstoricu. Bez DejanaRadića, najboljeg igrača Viner štetiše Super lige za mart mesec, domaći su odlično krenuli i poveli sa 15:11.

Imali su tada i kontru, ali je Buculjević izblokirao Katića u situaciji „jedan na jedan”. To je pokrenulo Zvezdinu seriju, koja je stigla do izjednačenja (15:15), a nešto kasnije gosti su i vodili (17:16).

Sve je podsećalo na prethodni meč kad je Vojvodina prokockala vođstvo od 16:11 i kontru u prvom setu. Ipak, smogli su snage Novosađani da uzvrate. Blok Čedomira Stankovića na Periću, a potom iVeljka Petkovića vratili su prednost Vojvodini (21:19).

Usledio je i as Martinovića (22:19), a potom su domaći došli do tri vezane set lopte. Drugu je iskoristio Katć blokom na Dušanu Petkoviću – 25:22. Ipak, već od drugog seta Beograđani su zaigrali daleko bolje.

Poveli su gosti sa 10:7 uz blok Stoilovića, usledila je greška Katića, potom i uspešna kontra Okolića, pa su Beograđani imali i „plus pet” (14:9). Do kraja ovog perioda Zvezda je bila dominantna, pa je ubedljivo došla do izjednačenja – 25:14.

Treći set je bio, kako se kasnije ispostavilo, odlučujući. Imala je Vojvodina prednost na drugom obaveznom predahu (16:14), ali nije uspela da izdrži. Blok Okolića na Martinoviću doneo je izjednačenje (17:17), a potom se razgoropadio najbolji pointer Super lige Dušan Petković.

Zvezdin kapiten je sa dve vezane kontre, uz sjajnu igru njegovih saigrača u polju, doneo dva poena viška svom timu (21:19), a u završnici su usledile uspešna kontra Koprivice, as Okolića i greškaMihajla Stankovića – 25:20.

U četvrtom setu Vojvodina je držala egal do 10:10, ali je potom Zvezda pojačala ritam, ne želeći da bilo šta prepušta slučaju. Poveli su gosti sa 15:11, a nije im zasmetala ni povreda dizača Buculjevića pri vođstvu od 16:13.

U završnici su Novosađani zapretili i prišli na tri poena zaostatka (22:19), a tada je tajm-autom reagovao trener Zvezde Duško Nikolić. Ispostavilo se da je to bio poslednji tajm-aut u sezoni, nedugo potom, posle greške Veselinovića usledilo je zasluženo slavlje Beograđana – 25:20.

hotsport.rs/wienerliga.org

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter