1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milijaš sa 30 metara približio titulu Zvezdi (VIDEO+FOTO)

Objavljeno: 17.04.14 u 17:53

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar u utakmici 24. kola Jelen Superlige, rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Nenad Milijaš fantastičnim udarcem iz slobodnjaka sa 30 metara i doneo crveno-belima 14 uzastopnu pobedu, ali i važna tri boda u borbi za titulu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Utakmica je uglavnom imala miran tempo, nije bilo mnogo prilika, a Zvezda je gol postigla iz slobodnjaka. Priliku da postigne drugi gol za crveno-bele propustio je Lazović u 59. minut kada je promašio peal.

Novi Pazar je tek u finišu zaigrao ofanzivnije, ali nije bilo prave prilike za gol. Ovo je prvi poraz kod kuće za Pazarce u ovom prvenstvu.

Posle ove pobede Zvezda ima 59 bodova, šest više od “večitog rivala“ ali i utakmicu više. Novi Pazar sa 35 bodova zauzima peto mesto, ali bi Vojvodina mogla da ga prestigne u slučaju trijumfa u Užicu (18.30).

TOK UTAKMICE:

Utakmica je završena rezultatom 0:1.

90′ – Napadi domaćih postali su sve jači, ali se Zvezda dobro branila i uspela da iskontroliše situaciju na raskvašenom terenu i sačuva rezultat. U poslednjim trenucima meča domaći su imali priliku ponovo iz prekida, ali je Gogić izblokirao udarac.

85‘ – posle prekida sa leve strane,igrači Paara nisu uspeli da upute udarac ka golu, a loptu je uhvatio Bajković.

80′ – Pogrešio je Petković i predao loptu Selimoviću, on je povukao u sredinu, ali je neprecizno šutirao iz izgledne pozicije.

74′ – Stojanović je uveo Kasalicu i gogića da osveži sredinu terena. Iz mirne utakmice, Novi Pazar je prilikom jedne akcije tražio penal, ali je Boško Jovanetić opravdano odmahnuo rukom. u duelu su bili Petković i Selimović

65′ – Činilo se u prvi mah da će odbranjeni penal dati krila, domaćima, ali to se nije desil, pa je utakmica i dalje imala dosta miran tempo.

59′Lazović je promašio penal! Nakon prodora Pečnika, aripović ga je srušio u šesnaestercu, a Jovanetić pokazao na penal. Lazović je uzeo loptu, ali je Šimić odlično pročitao loš udarac Zvezdinog krila.

52‘ – Lazović je oprobao šut sa oko 25 metara, ali pravo u golmana.

50′ – Nešto organizovanije delovaoje tim Zorana Njeguša u drugom poluvremenu. Posle jednog prekida sa leve srane, lopta je prošla blizu prečke Bajkovićevog gola, šutirao je Arsenijević.

Prvo poluvreme završeno je vođstvom Crvene zvezde od 1:0, strelac je bio Milijaš.

45′ – Potpuno miran meč prekinula je prva šansa na utakmici za Novi Pazar. Posle kornera, Kecap je ostao sam na pet metara, ali je glavom loše šutirao i promašio okvir gola. Novi korner domaći su imali nešto kasnije, ali je Mijailović izbacio loptu.

35′ – Igra sa mnogo grešaka na sredini terena na obe strane. Jedna polukontra koju je organizovao Ninković posle greške odbrane Pazaraca, nije kažnjena.

30 ‘ – Novi Pazar se malo oslobodio i napao, ali tome je doprinela i Zvezda čiji igrači čekaju prilike iz polukontri.

22′ – Nakon pogotka Zvezda je uspostavila kontrolu utakmice, a Pazar još uvek nije pokazao reakciju na primljen gol.

18′ – Već u sledećem napadu Mrđa je imao priliku ali je Šimić dobro odbranio.

17′ – GOOOOOOOOOL!!!! I to kakav! Milijaš je poslo precizan projektil iz slobodnog udarca i pogodio levi gornji ugao gola Novog Pazara. Neodbranjivo! 

15′ – Ponovo crveno-beli prete iz prekida, još jednom duga lopta ide na Pečnika, ali je on neprezicno odigrao povratni pas.

10′ – Gosti iz Beograda nastavili su da napadaju, ali nije bilo izglednijih prilika. Na stadion su ušli i navijači Crvene zvezde, d kojih je jedan pao sa ograde pokušavajući da okači zastavu. Njemu je ukazana medicinska pomoć i odvezen je u bolnicu.

8′ – Nakon trećeg prekida u blizini gola Pazaraca, Zvezda je imala prvu šansu, Pečnik je vratio loptu, ali Mrđa nije uspeo da je zahvati na pravi način

3′ – Zvezda je konkrtnija na početku i ima inicijativu, ali za sada bez prilika posle jednog kornera i slobodnog udarca.

Nakon što je proteklih dana tenzija oko ove fudbalske utakmice podignuta do maksimuma (sva deševanja nisu imale nikakve veze sa samim terenom) vreme je da se zaista vidi koliko ko od rivala zaista može.

Izabranicima Slaviše Stojanovića biće ovo najteže gostovanje pre ‘večitog’ derbija i oni bez obzira na težinu zadatka moraju da idu na pobedu kako bi u najmanju ruku sačuvali bodovnu prednost za crno – belima.

Sa druge strane Novi Pazar pod stručnom palicom Zorana Njeguša teško gubi bodove na svom terenu kraj Jošanice i oni se nadaju da će ako nne ceo, onda barem uzeti deo plena.

Stadion: Gradski, Sudije: Boško Jovanetić, Vladimir Jovanović, Nemanja Petrović

Novi Pazar: Šimić, Đorđević, Otašević, Vuković, Stevanović, Ragipović, Obrovac, Mutavdžić, Rusmir, Pavlović, Arsenijević, Kecap.
Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković, Pečnik, Mrđa.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter