1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

UEFA dala rok Zvezdi do 23. aprila

Objavljeno: 16.04.14 u 09:15

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je rok od UEFA da do 23. aprila dostavi su potrebnu dokumentaciju o načinu na koji će planira saniranje višemilionskih dugova.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Prošlog petka klub sa Marakane dobio je opomenu evropske kuće fudbala zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a kao jedna od sankcija pominje se i izbacivanje Zvezde iz ervopskih takmičenja.

Prema pisanju Večernjih novosti, ukoliko UEFA prihvati plan sanacije, to bi crveno – belima omogućilo da obaveze (iznos od oko 3 miliona evra)ispune do 25. maja. Međutim, u slučaju da Kontrolno telo za finansije klubova UEFA odbaci predlog Zvezde usledilo bi automatsko izbacivanje iz Evrope za sezonu 2014/15.

Pored ovih UEFA može da izrekne još neke sankcije prema postojećem pravilniku, a među njima su zadržavanje sredstava od UEFA takmičenja, zabrana registracije novih igrača za evro takmičenja, ograničenje broja igrača, doskvalifikacija iz evrokupova koja su u toku, te oduzimanje titula i nagrada.

Prema izvorima istog lista, Zvezdu je potrebno oko tri miliona evra za rešenje ovog problema. Tu su dugovi prema Radu za transfere Milivojevića i Pantića od oko 1.7 miliona evra, zatim 600.000 evra koje potražuje po sudskoj odluci Gregorž Bronovicki, dok je dug na ime neisplaćenih zarada Jevtiću, Vilotiću, te Robertu Prosinečkom oko 120.000. Trenutni minus kluba je oko 1.5 miliona evra bez uračinatih dugova prema poveriocima i zarada zaposlenih u klubu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

  1. Sad su potrebne nase pare!Hitno da se organizuje akcija za prikupljanje sredstava od navijacha zarad isplate duga od 3 mil. eura.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter