0
Fudbal

Osim: Duel RS i Srbije bila bi čista politika, možda i provokacija

Objavljeno: 16.04.14 u 23:22

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije, Ivica Osim, izjavio je u razgovoru za Klix.ba, komentarišući najavljenu prijateljsku utakmicu reprezentacije Srbije i selekcije Republike Srpske 4. septembra, da je “sve to čista politika“.

Ivica Osim

“To može biti provokacija… Ne bih želeo da se bavim tim političkim pitanjima. Nije vreme. Ima puno takvih slučajeva u Evropi koji povlače jedni druge. Ovo je pokušaj da se pokrene neko pitanje koje nije rešeno u Evropi. Hajde da rešimo preko nekog trećeg. Ako to naprave RS i Srbija, ako naprave Katalonci, onda mogu i drugi. Uvek neko čeka drugog da započne, pa da se to nastavi. Politika opet. Ne treba mi da budemo prvi u tome“, kazao je Osim.

On smatra da bi se FIFA i UEFA morali oglasiti o ovom slučaju.

“Doći će nekad vreme da se igra. Neko je sada protiv, neko je za. Sve svoje vreme ima. Nesreća je u tome što se sve politički tumači. Ljudi se sprečavaju da bilo šta kažu. Bilo bi mišljenja koja bi možda bila i pozitivna, koja bi dala odgovor na rešavanje takvih situacija. Nismo mi jedini u toj situaciji. Ali, mislim da neće ovo dalje zakomplikovati. FIFA i UEFA imaju previše ovakvih problema. U Španiji imaju dva problema. Ima više takvih problema u Evropi“, zaključio je Ivica Osim.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter