0
Odbojka

Ivana Nešović druga poenterka turske lige

Objavljeno: 16.04.14 u 10:29

Srpska odbojkašica Ivana Nešović završila je sezonu u turskom Čanakaleu na impresivan način. Ona je u najjačoj ligi Evrope druga poenterka, a svojoj ekipi je u plej-autu obezbedila opstanak u eliti.

BYR6778

Nešovićeva je odigrala 27 mečeva ove sezone i uspela je da ostvari 422 poena za svoj tim ili u proseku 15.6 po utakmici. Ispred Srpkinje je samo Gozde Jilmaz iz Sarijera, koja ima 450 poena ili 16 u proseku.

Inače Čanakale je na plej-aut turniru četiri poslednjeplasirane ekipe uspeo da osigura opstanak u turskom šampionatu, pošto je ostvario pet trijumfa u šest duela.

Odbojkašice Čanakalea su regularni deo sezone završile na 11. mestu, a iza njih se našao samo Eregli, koji nije imao nijedan trijumf. Međutim, Nešovićeva i saigračice su bile najbolje kada je bilo najpotrebnije, ostvarile su po dve pobede nad Halkbankom i Ereglijem, dok su jedini poraz doživele u poslednjem kolu plej-auta od Sarijera sa 3:2.

Pored Nešovićeve, boje Čanakalea ove sezone branile su i Vesna Čitaković-Đurišić i Jovana Vesović, a ekipu je vodio srpski stručnjak Dragan Nešić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter