in , ,

‘Razvojna liga za bolju budućnost’ (VIDEO)

Klubovi koji nisu uspeli da obezbede igranje u košarkaškoj Superligi, drugu sezonu zaredom moći će da učesvuju u Razvojnoj ligi koja za cilj ima razigravanje mladih igrača. 

tomasevic-razvojna liga

Ove godine u razvojnoj ligi takmičiće se šest klubova – Vojvodina, Vršac, Tamiš, Napredak, OKK Beograd i mladi tim Crvene zvezde. Igraće se 10 kola po dvokružnom bod sistemu, a počeće 29. aprila.

“Siguran sam da će liga biti kvalitetnija nego prošle godine i nadam se da ćemo kroz ovih 10 utakmica dobiti košarkaše koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima“, rekao je potpresednik Košarkaškog saveza Dejan Tomašević.

Ligu su podržali ministarstva omladine i sporta i prosvete i tehnološkog razvoja, koja će pobedniku takmičenja omogućiti pripreme na Zlatiboru.

“Moramo da vodimo računa o mladim sportistima, jer od njih najviše očekujemo. Sportistima nije lako kad imaju pauzu od šest meseci i ova liga će im omogućiti da se skoncentrišu na svoj rad i dobiju motiv da nastave da se bave košarkom. Pozivam i ostale saveze da se ugledaju na KŠ i organizuju slična takmičenja“, naveo je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Akindele iz Budućnosti u Španiju

Ne preti UEFA samo Zvezdi, suspenzija za Siti?