Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps vratiće se takmičarskom plivanju, iz kojeg se povukao posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. 

Felps

Plivački savez SAD objavio je danas da će na mitingu u gradu Mesa u Arizoni od 24. do 26. aprila, pored tog osvajača 22 olimpijske medalje, učestvovati još dvoje “zlatnih” olimpijaca – Rajan Lohti i Kejti Ledeki.


Felps juna puni 29 godina, a na ovaj način želi da se vrati trenažnom procesu da bi nastupao na Igrama u Riju 2016. godine. On je prošle jeseni nastavio da trenira i ponovo je ušao u američki antidoping program. Nakon šest meseci u takvom režimu, dobio je dozvolu antidoping agencije SAD da se takmiči.

Od 22 medalje koje je osvojio na Olimpijskim igrama prethodna tri puta, 18 je bilo zlatnih. U Pekingu 2008. godine oborio je rekord Marka Spica po broju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, pošto je tada osvojio osam.

hotsport.rs/beta

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.