0
Košarka

Lejkersi zadržavaju Gasola?

Objavljeno: 14.04.14 u 23:23

Lejkersi će u poslednja tri susreta regularnog dela sezone biti lišeni usluga Pau Gasola koji ima problema sa vrtoglavicom, a postoji mogućnost da Španac više nikada neće obući dres poznatije ekipe iz Los Anđelesa.

_pau_gasol

Dugogodišnji reprezentativac Španije će po završetku sezone postati slobodan agent, ali generalni menadžer njegovog sadašnjeg kluba ističe da će se potruditi da zadrži Gasola u El-Eju.

“Zainteresovani smo da zadržimo Gasola. Ne vidim zašto ne bismo bili zainteresovani. Pa on je budući član „Kuće slavnih“. Ali videćemo kako će se odvijati situacija sa ponudama kada postane slobodan agent. Statistički je imao sezonu sličnu pređašnjim godinama. Ali to nije merilo. Mislim da je dao sve od sebe, ali to timu nije pomoglo da ostvari više pobeda. Bila je ovo loša sezona za čitavu ekipu, a njega je dodato fizički iscrpela budući da ima problema sa vrtoglavicom i povredama.“, izjavio je Mič Kupčak za “LA Daily news“, a prenosi Košarka 24.

Gasol je u Lejkerse stigao iz Memfisa, a „jezerašima“ je pomogao da uđu u tri NBA finala i osvoje dva šampionska prstena. Ekipa iz Los Anđelesa je pre tri godine rešila da Gasol bude deo trejda u kom bi Kris Pol obukao slavni dres Lejkersa, ali su čelnici NBA lige sprečili takav rasplet.

Od tada se neprestano pominjao odlazak španskog centra, naročito od kada je javno rekao da mu ne odgovara igra koju forsira trener Majk Dantoni.

Gasol je ove sezone propustio 19 utakmica zbog raznih problema sa povredama i zdravljem, a prosečno je beležio 17,4 poena po utakmici. U NBA karijeri je u proseku beležio 18,1 poen uz procenat šuta iz igre preko 50 posto.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter