2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Lazović het-trikom vratio Zvezdu na +3 (VIDEO+FOTO)

Objavljeno: 12.04.14 u 20:50

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički sa 4:1 u utakmici 23. kola Jelen Superlige. Ovom pobedom, inače 13. uzastopnom u šampionatu, crveno-beli su se ponovo odlepili na tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan. Čukarički će ostati na trećoj poziciji sa 38 bodova, tri više od Novog Pazara.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Strelci za ekipu Slaviše Stojanovića u derbiju kola bili su Lazović u 3, 45. i 50. minutu, a četvrti gol postigao je Dragan Mrđa u 56. minutu utakmice. Jedini pogodak za Čuakrički dao je Mandić u 42. minutu.

Zvezda je nakon ranog vođstva prepustila inicijativu gostima, a probudila se tek kada je ekipa Čukaričkog postigla izjednačujući gol. U nastavku crveno-beli su potpuno izdominirali utakmicom i lagano priveli meč kraju.

TOK UTAKMICE

KRAJ – Utakmica je završena rezultatom 4:1.

90′ – Poslednjih petnaestak minuta obe ekipe čekale su da se meč završi, prilika nije bilo, a treneri su skoristili šansu da iskoriste sve izmene.

89′ – Mrđa nije iskoristio priliku ispred Ristića, koji je odbio loptu u korner

77′ – Posle dugačke lopte Kelhara, Kasalica je bio brži od svojih čuvara, pokušao da savlada Ristića, ali je Brežančić stigaoloptu pre gol linije.

74′ – Vukan Savićević zamenio je Ninkovića koji se držao za nos izlazeći sa terena. Utakmica u sporom ritmu što je potpuno odgovaralo domaćima.

67′ – Bezuspešno je Čukarički pokušavao da dugim loptama brzo stigne do gola Zvezde. Dejan kelhar bio je odličan u vazdušnim duelima, pa nije bilo opasnosti za Bajkovića.

60′ – Zvezda se razigrala ikontroliše utakmicu, iako Čukarički ima blagu prednost u posedu lopte.

56′ – GOOOOOOOOL!!!! 4:1 za Zvezdu. Ponovo je u akciji bio umešan Lazović, sjajno je prošao kroz sredinu nakon pasa Ninkovića, šutirao je golman Čukaričkog je odbranio, a na loptu je natrčao Mrđa i lako je ubacio u mrežu.

55′ – Kakav šut Milijaša iz slobodnjaka sa peko 25 metara, ali su Ristić i prečka sprečili gol.

50′ – GOOOOOL!!!!!! Mrđa je dobio odličnu loptu u prostor od Kasalice, a potom je srušen u kaznenom prostoru. Vukadinović je opravdano pokazao na penal koji je realizovao Lazović za 3:1

48′ – Čukarički se dodatno otvorio unastavku, što je domaćima omogućilo igru na kontre. U jednom napadu izblokirani su Kovačević i Milijaš, a u nastavku akcije nije bilo pretnji po gol “brđana“.

POLUVREME – Nakon prvih 45 minuta Zvezda vodi sa 2:1, ali i Čukarički igra hrabro na “Marakani“.

45′ – GOOOOOOL!!!! Kratko je trajalo slavlje gostiju. Zvezda je odmah krenula ofanzivnije, Pečnik je sjajno priograo Lazovića na desnoj strani, koji je spoljnim delom stopala matirao Ristića za 2:1.

42′ – GOOOOOL!!!!! Čukarički je izjednačio! Loša intervencija odbrane Zvezde, tačnije Pavićevića, Mandić je izašao sam ispred Bajkovića i lako ga savladao.

40′ – Korener sa desne strane. Milijaš je dobro centrirao, ali je an drugoj stativi šansu propustio Kasalica

37′ – Mrđa promašuje sa identične pozicije kao pre nekoliko minuta. Ristić je bio dobro postavljen

36′ – Srnić je imao priliku ali je iskosa sa desne strane prebacio gol Bajkovića.

33′ – Matić pogađa živi zid iz izgledne prilike za Čukarički, sa nekih 25 metara sa desne strane.

29′ – Seriju napada Čukaričkog prekinula je akcija Zvezde, Lazović je sa desne strane sjajno centrirao, ali Mrđa je sa šest metara šutirao izuzetno loše.

20′ – Čukarički ne odustaje od napada, ali se oni završavaju na ivici šesnaesterca Zvezde. Pokušao je Mandić nakon jedne akcije po levoj strani, ali je šutirao neprecizno preko gola.

12′ – Nakon vođstva Zvezde tempo utakmice nešto je opao. gosti su pokušavali da preuzmu inicijativu i stignu do izjednačenja, a crveno-beli su pretili iz kontri.

7′ – Izuzetno otvoreno igrale su obe ekipe, a Zvezda je imala poluprilike preko Mrđe i Kasalice, koje nisu ozbiljnije ugrozile goste.

3′ – GOOOOOOL!!!! Zvezda već vodi. nakon ofanzivnog početka crveno-beli su uspeli da dođu do prednosti u ranoj fazi meča. Okliznuo se Pavlović na sredini terena, Lazović je to iskoristio došao do ivice šesnaesterca i oštro šutirao u desni donji ugao gola Ristića za 1:0.

2′ – Kasalica je posle dobre lopte kojuje obio izašao ispred Ristića, ali se on i Mrđa nisu snašli u nastavku akcije.

18:45 Sastavi ekipa – Treneri Slaviša Stojanović, odnosno Vladan Milojević odlučili su se za sledeće sastave:

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik,Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Kasalica, Mrđa.

Čukarički:
 Ristić, Stojković, Pjasentin, Pavlović, Brežančić, D. Srnić, Matić, Bojić, N. Stoiljković, S. Srnić, Mandić.

Crveno – beli će u slučaju pobede nad gradskim rivalom, najmanje sačuvati bodovnu prednost u odnosu na Partizan, ali će za nova tri boda morati da se pmuče.

Čukarički ih je u jesenjem delu savladao, pa će ovo biti prava prilika da izabranici Slaviše Stojanović vrate dug, možda i sa kamatom.

Zbog povrede Abiole Daude, šef struke crveno – belih prema najavama neće odstupiti od formacije sa dva napadača, pa od početka u ekkipi treba očekivati da pored Mrđe stane i Kasalica.

Očekivani sastavi:
Crvena zvezda: Bajković, Petković,Pavićević, Kelhar, Mijailovićm, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Kasalica, Mrđa.

Čukarički:
Ristić, Stojković, Pjasentin, Pavlović, Brežančić, D. Srnić, Matić, Bojić, N. Stoiljković, S. Srnić, Mirosavljević.

Sudije: Milenko Vukadinović, Miroljub Petković, Ivan Mrkić.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter