0
Evrokupovi

LŠ: Sjajni Atletiko eliminisao Barsu, Bajern nastavlja odbranu titule (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.14 u 22:35

Preostala dva polufinalista Lige šampiona su Bajern i Atletiko Madrid. Sjajnu utakmicu odigrali su Madriđani i golom Kokea u 5. minutu eliminisali su Barselonu (1:1 prvi meč).

kosta-adrijan-atletiko-madrid

U drugom četvrtfinalu večeri, Bajern je pobedio Mančester junajted sa 3:1, iako su gosti poveli golom Evre u 57. minutu. Preokret je stigao ubrzo. Već u sledećem napadu bilo je 1:1, a gol je postigao Mandžukić, da bi Miler u 68. i Roben u 76. minutu definitivno eliminisali ekipu Dejvida Mojesa.

Prethodno, plasman u polufinale izborili su Čelsi i Real iz Madrida. Žreb za polufinale će biti obavljen u petak

 

TOK UTAKMICA:

89′ – Rodrigez propušta odličnu riliku nakon kontre domaćih. ponovo je Pinto bio dobar na golu Katalonaca.

83′  – Mančester u teškoj poziciji. Trebaju mu dva gola, a ne može da stigne do lopte. U Madridu Barsa daje sve u napad.

78′ – Nejmar propušta priliku. Nakon centaršuta Alveša, Brazilac glavom ne uspeva da savlada Kurtou

76′ – GOOOOOL!!!! Roben je izveo minijaturu i sa 16 metara plasirao loptu u desni donji ugao De Hee. Bajern je blizu polufinala (3:1)!

71′ – Gabi je izašao jedan na jedan sa Pintom, ali je ponovo golman Barse izašao kao pobednik. Velika prilika je propuštena.

67′ – GOOOOOOOL!!!!! Bajern vodi!!!! Roben je sa desne strane ubacio na peterac, Miler je bio najspretniji i samo sproveo loptu u mrežu. Čini se da je Evra opet loše reagovao. Junajtedu sada treba gol za prolaz dalje.

66′ – Odličnu priliku imao je Dijego koji je u međuvremenu ušao u igru, šutirao je dva puta po sredini, ali je Pinto odlično intervenisao

60′ – Riberi je nakon kontre šutirao u bliži ugao, ali pored gola. U sledećem napadu Runi je propustio stoprocentnu šansu da ponovo dovede svoj tim u vođstvo. U Madridu, Ćavi je glavom šutirao, ali nije pogodio okvir.

58′ – GOOOOOOOL!!!!! Već u sledećem napadu Bajern je izjednačio. Nakon centaršuta sa leve strane, Evra je zakasnio da pokrije Mandžukića, koji glavom izjednačuje rezultat.

57′ – GOOOOOL!!!!!! Mančester vodi na Alijanc areni. Iz drugog udarca na gol gosti su uspeli da načnu Bajern. Valensija je prošao po desnoj strani, centrirao, a na nju je natrčao Evra i poslao projektil u mrežu Nojera.

55′ – Nastavak je neodoljivo podsećao na završetak oba poluvremena. Do nove šanse stigao je Bajern, ali je Mandžukić pogodio Vidića.

50′ – Veliku šansu za Barselonu propuštaju Nejmar, a zatim i Ćavi. Kapiten Katalonaca je divno uposlio Brazilca, koji izlazi sam na Kurtou, da bi golman Atletika odlično intervenisao i izbio loptu iz nogu Nejmara. Međutim, lopta se odbila do Ćavija na ivici kaznenog, ali je njegov pokušaj završio za malo preko prečke.

POLUVREME – U Madridu vodi Atletiko, bez golova na “Alijanc areni“

44′ – Roben je izdriblao nekoliko igrača Junajteda, potom šutirao, ali je Smoling izblokirao udarac.

37′ – Barselona je preuzela inicijativu, domaći se brane, što im dobro ide, jer Barsa ne stvara opasne prilike za gol. U Minhenu ista slika, dominiraju domaći, a MAnčester sve teže stiže u šesnaesterac Bavaraca.

30′ – Miran period igre na obe utakmice. Barselona polako preuzima inicijativu u Madridu. Bajern pas igrom “davi“ Junajted, koji ne uspeva da organizuje bolji napad.

24′ – Mesi promašuje još jednu šansu. Nejmar je prošao po levoj strani, zavrnuo na peterac, ali Mesi nije lepo zahvatio loptu

19′ – Nova stativa za Atletiko, treća po redu. Ponovo je Vilja pobedao po desnoj strani ali nije bio dovoljno precizan.

17′ – Antoniju Valensiji poništen je gol zbog ofsajda. Runi je prošao i centrirao, ali je Alaba dobro namestio ofsajd zamku, ostaje 0:0 Prethodno Bajern je pretio preko Robena i Riberija, koji se ističu u pas igri svoje ekipe.

12′ – Mesi je zapretio po prvi put, ali nije uspeo da ralizuje dobru priliku.

10‘ – Neverovatni napadi Atletika, Barselona je prinuđena da se brani, Vilj je pogodio stativu. Bajern pokušava da iskontroliše napade Junajteda 8′ – Runi je imao priliku da šutira sa 16 metara, ali je oklevao i stigla ga je odbrana Bajerna

5′ – GOOOOOL!!!!! ATLETIKO VODI! Sjajan početak utakmice za domaće. Nakon lepe akcije najpre je Adrijan pogodio stativu, u nastavku lopta je došla do Kokea koji je sa druge stative sproveo iza leđa Pinta. Adrijan je asistent glavom.  

 

4′  – Raul Garsija zapretio je već na startu, ali je lopta otišla preko prečke gola Barselone.

19:50 – Sastavi timova:

Atletiko Madrid (4-2-3-1): Kurtoa – Huanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Tijago, Gabi, Koke, Raul Garsija – Adrijan, Vilja.

Barselona: (4-3-3): Pinto – Alves, Bartra, Maskerano, Alba – Ćavi, Buskets, Inijesta – Mesi, Fabregas, Nejmar.

Bajern Minhen (4-1-4-1): Nojer – Lam, Boateng, Dante, Alaba, – Kros – Riberi, Miler, Gece, Riberi – Mandžukić.

Mančester junajted (4-2-3-1): De Hea – Džons, Smoling, Vidić, Evra – Flečer, Kerik – Valensija, Kagava, Runi – Velbek.

U Minhenu Bajern dočekuje Mančester Junajted i nakon 1:1 sa Old Traforda računica Dejvida Mojesa sasvim je jasna. Postići gol po svaku cenu i sprečiti mašineriju Bavaraca u nameri da zatresu mrežu De Gee.

Četa Pepa Gvardiole prošlog vikenda dožovela je posle mnogo vremena prvi poraz u Bundesligi ali za nove stare šampione Nemačke do ne bi smelo da predstavlja problem pred večerašnji obračun. Gvardiola na ovom meču neće moći da računa na suspendovane Bastijana Švajnštajgera i Ćavija Martineza, dok je zbog oivreda neizvestan nastup Tijaga Alkantare, Dijega Kontenta, te Šaćirija.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“vertikalne“ ]

Sa druge strane Dejvid Mojes će na raspolaganju imati Vejna Runija i Ešlija Janga, dok su pod znakom pitanja RAfael i Maruan Felaini. Još od ranije je poznato da Robin van Persi neće moći da pomogne ekipi i on će tek krajem aprila biti spreman da igra. Ist zadatak očekuje i Barselonu koja dolazi na Visente Kalderon u goste Atletiku iz Madrida. Herardo Martinez probaće da pronađe način kako da nadiga izabranike Dijega Simeona koji su pre sedmicu dana možda bili i bolji rival na Nou Kampu.

Martinez gotovo sigurno na raspolaganju neće imati Đerara Pikea, dok je pod znakom pitanja i Karles Pujol. Biće ovo i prilika za jubilej jer će svoju 500. utakmicu u dresu Barse odigrati Andres Inijesta.

U Atelitiku se očekuje da će Dijego Kosta biti u startnoj postavi iako je u prvom susretu ranije napustio igru zbog povrede butnog mišića, dok Arda Turan neće biti na raspolaganju Simeoneu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter