0
Odbojka

Jovana Stevanović najbolja blokerka u Italiji

Objavljeno: 09.04.14 u 13:22

Mlada srpska odbojkašica Jovana Stevanović zvanično je najbolja blokerka regularnog dela sezone u italijanskoj Seriji A.

Jovana-Stevanovic

Stevanovićeva ove sezone brani boje ekipe Kazalmađore i najzaslužnija je što je njena ekipa uspela da se domogne plej-ofa sa sedme pozicije.

Jovana je na 20 mečeva imala ukupno 64 bloka tokom odigranih 69 setova, i za samo četiri bloka je nadmašila Valentinu Arigeti iz Busto Arzicija.

Međutim, Arigetijeva je 60 blokova imala u 73 seta, pa je njen prosek blokova po setu znantno manji od onog koji je ostvarila srpska odbojkašica. Na trećem mestu našla se Manuela Leđeri iz Pjaćence, vodećeg tima Serije A, koja je imala 55 blokova u 66 setova, odnosno 20 mečeva.

Regularni deo sezone Serije A na vrhu je završila Pjaćenca sa 52 boda, odnosno 17 pobeda i tri poraza, ispred Koneglijana, koji je imao pet bodova manje. Kazalmađore je takmičenje završio sa 30 bodova i po deset pobeda i poraza na sedmom mestu.

Kazalmađore će u četvrtfinalu igrati sa Koneglijanom, a prvi meč se igra u sredu. Plasman u polufinale ostvariće ekipa koja prva dođe do tri trijumfa, a prednost domaćeg terena ima Koneglijano, koji će biti domaćin prve i treće utakmice, a ukoliko bude potrebno i majstorice.

hotsport.rs/sem

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter