0
Ostali sportovi

Hokejaši Srbije žele plasman u viši rang

Objavljeno: 09.04.14 u 10:21

Hokejaši Srbije danas počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu Druge divizije, a cilj kojem se potajno nadaju reprezentativci Nemanja Vučurević i Pavle Ogrizović je osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang takmičenja.

ice hockey stick and puck on ice

Prvi rival Srbije na šampionatu koji se igra u ledenoj hali Pionir biće ujedno i jedan od najtežih, Belgija, a tu je i selekcija Estonije kao glavni konkurent.

„Srbija je domaćin, zbog čega smo dodatno motivisani za ovo SP. Mi smo favoriti za jednu od tri medalje, a potajno se nadamo prvom mestu i plasmanu u Prvu diviziju. Biće stvarno teško, Estonija dolazi kao favorit na papiru“, rekao je Vučurević.

On je istakao da je dobro što Srbija prvi meč igra baš sa Belgijom.

„Bićemo veoma sveži, očekujemo pune tribine i nadamo se uspehu. Nama je bitan dobar rezultat sa Belgijom da navijači vide da vredimo i da bi trebalo da pune halu do kraja SP, do uspeha i prvog mesta na šampionatu“, istakao je Vučurević.

Njegov saigrač iz reprezentacije Ogrizović ocenio je da bi medalja bila veliki uspeh.

„Iskreno, s obzirom na stanje u domaćem hokeju odakle je većina igrača i na to da nam nedostaju napadači, jedna od medalja bila bi veliki uspeh. Najveć rivali su nam Estonija i Belgija“, kazao je on.

Ogrizović je dodao i da hokej na ledu posle mnogo vremena ima određenu medijsku pažnju, zbog čega i očekuje veliku podršku navijača.

„Ovo SP može da doprinese popularizaciji hokeja. Trudimo se da bude tako. Dosta mlađih kategorija u Srbiji nije imalo ni priliku da gleda ovaj nivo hokeja. Nadam se da će biti i malo „šire“ publike koja odavno nije čula da se hokej igra kod nas“, poručio je on.

Prvi meč na SP u Beogradu selekcija Srbije igra danas protiv Belgije u hali Pionir od 20.30 sati.

hotsporrt.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter