0
Evrokupovi

LŠ: Demba Ba odveo Čelsi u polufinale, hrabri Dortmund nije uspeo (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.14 u 22:35

Nakon revanš mečeva četvrtfinala Lige šampiona, plasman u polufinale obezbedili su Čelsi i Real.

Čelsi je ostvario rezultat koji mu je bio potreban savladavši PSŽ sa 2:0, prvi meč 1:3. Golove za “plavce“ postigli su Šurle u 32. minutu i Demba Ba u 87.

U Dortmundu Borusija je bila bolja ekipa i Kasiljas i sreća spasili su Real. Marko Rojs postigao je dva gola u prvom poluvremenu, prvi u 24. i drugi u 37. minutu. Do kraja meča izabranici Jirgena Klopa imali su nekoliko izglednih prilika, ali nije bilo promene rezultata.

Demba-Ba

Tok utakmice iz minuta u minut:

90+4′ – Čeh je sjajnom intervencijom spasio Čelsi. SVE JE GOTOVO ČELSI JE U POLUFINALU!!! DORTMUND NIJE USPEO

90′ – Anćeloti uvodi Varana umesto Benzeme. Totalna defanziva!

87′ – GOOOOOOL!!!! Čelsi je na pragu polufinala! Demba Ba je strelac! Nakon odbijene lopte sjajno se snašao u šesnaestercu i savladao Sirigua za 2:0 i rezultat koji vodi Čelsi dalje.

85′ – Napadi domaćih za nijansu su oslabili. Očekuju se poslednji talasi napada Čelsja i Dortmunda

80′ – Benzemin šut sa ivice kaznenog prostora posle kontre Reala,  odlično je odbranio Vajdenfeler. U Londonu Tores menja Oskara, Murinjo igra sa tri klasična napadača.

77′ – Stoprocentnu priliku propušta Kavani, izašao je sam ispred Čeha, ali je šutirao preko gola. Neizvesnost se nastavlja.

75′ – Čelsi u Londonu, a Borusija u Dortmundu opsedaju golove protivnika. Kasiljas čuva Real za sada.

68′ – Šanse za Dortmund propuštaju Miktarijan i Pišček, kamere sve češće snimaju Ronalda na klupi Reala

65′ – Murinjo pojačava napad, izašao je Lampard, a ušao Demba Ba, koji će u napadu praviti društvo Samjuelu Etou.

60′ – Branislav Ivanović dobio je žuti karton, pa neće igrati u sledećoj utakmici Čelsija u Evropi

53‘ – Okvir spašava PSŽ, najpre je Oskar dobro gađao iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio prečku. A potom je Šurle  uhvatio volej na ivici kaznenog, ali je i on pogodio okvir gola okrznuvši levu stativu. u Dortmundu Bejl je propustio priliku nakon što je šutirao u Vajdenfelera.

50′ – Nema ozbiljnijih rilika u nastavku, domaćini su malo usporili obzirom na to da još uvek imaju vremena za izjednačenja u ukupnom skoru.

45′ – POLUVREME! Gotova su poluvremena na oba meča, u Londonu Čelsi vodi sa 1:0, dok u Dortmundu Borusija ima prednost od 2:0.

40′ – Osokoljeni golovima domaćini pojačavaju napade na obe utakmice.

37′ – GOOOOOL ZA DORTMUND!!!! Ponovo Rojs! Odličnu akciju Rojsa i Levandovskog najpre je zaustavila stativa posle šuta Poljaka. Lopta se potom odbila do Rojsa koji svojim drugim golom povećava na 2:0.


33′ – Sudija je možda propustio da svira penal za Čelsi nakon starta nad Šurleom.

32′ – GOOOOL NA STAMFORD BRIDŽU!!! Čelsi je prepolovio prednost Parižana. Nakon prekida u šesnaestercu se najbolje snašao rezervista Šurle i postigao gol. Prvi gol Šurlea u evropskim takmičenjima za “plavce“

28′ – Čelsi napada, a Sirigu sjajno interveniše nakon udarca Frenka Lamparda u bliži ugao iz slobodnjaka.

24′ – GOOOOOL ZA DORTMUND!!! Nakon duge lopte Pepe je očajno pokušao glavom da vrati loptu golmanu, Rojs je sve lepo pratio, presekao loptu i smestio je u mrežu za 1:0.

18′ – Azar se povredio, a umesto njega je ušao Šurle.

16′ – Penal za Real nakon igranja rukom Lukasa Piščeka, sumnjivo da li je bilo unutra? BRANI VAJDENFELER!!! Di Marija se okliznuo prilikom izvođenja 

15′ – Domaćini napadaju pokušavajući da nadoknade prednost, ali golova nema.

9′ – Prva poluprilika za Čelsi, ali je Etov šut iz blizine izblokiran, samo korner.

6′ – Nakon centaršuta Lamparda, gužva u šesnaestercu PSŽ-a, ali su gosti uspeli da izbace loptu u aut. U Dortmundu Borusija napada, ali bez prave prilike.

3′ – Nekoliko grešaka poslednje linije Čelsija, pre svih Aspilikuete, PSŽ nije pretvorio u šanse

2′ – Real iz kontrole poseda lopte pokušava da umiri igrače Borusije koji napadaju od samog starta nemajući šta da izgube

20:00 Sastavi timova:

Trener Žoze Murinjo odlučio je da šansu da Etou umesto Toresu i Šurleu, dok u sastavu gostiju Ibrahimovića menja Lukas. Dortmund je oslabljen neigranjem Sahina i Kela, pa u vezi igraju Jojić i Kirh.

Čelsi (4-2-3-1): Čeh – Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta – Luiz, Lampard – Vilijan, Oskar, Azar – Eto.

PSŽ (4-3-3-): Sirigu – Žale, Aleks, Silva, Maksvel – Mota, Matuidi, Verati – Lukas, Laveci, Kavani.

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler – Pišček, Fridrih, Humels, Durm – Kirh, Jojić – Groskrojc, Mihtarijan, Rojs – Levandovski.

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Karvahal, Ramos, Pepe, Koentrao – Ćabi Alonso, Modrić, Iljaramendi – Di Marija, Bejl, Benzema.

U Londonu se sastaju Čelsi i Pari Sen Žermen, a gosti su u prvoj utakmici pobedili sa 3:1, pa je pred ekipom Žezea Murinja pakleno težak zadatak.

Sa druge strane Loran Blan na raspolaganju neće imati Zlatana Ibrahimovića koji se povredio u prvoj utakmici.

Obe ekipe zabeležile su trijumfe prethodnog vikenda u nacionalnim prvenstvima. Čelsi je sa 3:0 pobedio Stouk, a istim rezultatom ‘Sveci’ su bili bolji od Rena.

Još teži zadatak očekuje Borusiju iz Dortmunda koja na ‘Vetsfalenu’ dočekuje Real iz Madrida. U prvoj utakmici bilo je glatkih 3:0 za ‘kraljevski’ klub pa je teško verovati da izabranici Jirgena Klopa mogu da prirede senzaciju.

Klop je najavio da će među stativama stajati Roman Vajdenfeler koji je pauzirao na bundesligaškoj utakmici protiv Volfsburga, dok je nastup Nurija Sahina pod znakom pitanja, a Sebastijan Kel će zbog kartona propustiti revanš.

Karlo Anćeloti svakako je u znatno boljoj situaciji jer u Nemačku putuje sa ogromnom zalihom. Real je prošlog vikenda sa 4:0 na gostovanju bio bolji od Sosijedada, ali na terenu nije bilo Kristijana Ronalda koji je doživeo povredu kolena i njega najverovatnije neće biti u sastavu.

Pepe i Serhio Ramos će biti na terenu, a očekuje se da bude spreman i Geret Bejl koji je doživeo lakši udarac u koleno.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter