0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Da li je Bogdan spreman za NBA?

Objavljeno: 08.04.14 u 20:35

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, bek Partizana Bogdan Bogdanović više puta ove sezone dokaza je da je sazreo kao igrač. Ono što mladim košarkašima često predstavlja veliki problem je kada ih neko pre vremena proglasi zvezdom.

Bogdanović

Poslednjih dana u medijima su se mogle pročitati izjave raznih skauta koji tvrde da Bogdanović ima potencijal za NBA ligu.

“Bogdanović se ne snalazi baš najbolje na poziciji ‘dvojke’, ali ove sezone mnogo bolje šutira. Kada nekom u timu ne ide, on preuzima odgovornosti. Ljudi ga vide kao organizatora igre, vide ga kao plejmejkera“, izjavio je neimenovani GM tima iz Atlatntik divizije, a prenosi B92.
Bogdanović nije brz, nema dinamiku vođenja lopte kao plejmejkeri, ali je na nekoliko utakmica odigrao bez greške. Odlično se gradi, ima prosečan osećaj za igru, ali zato imam neverovatan osećaj za šut. Podseća me na Evana Fournijera. Bogdan je veoma pametan i lukav košarkaš“ zaključio je direktor tima iz Atlantik divizije.

Bogdanović ove sezone prosečno beleži 15 poena, 3.7 skokova i 3.6 asistencije u Evroligi, a 14.8 poena, 3.9 skokova i 3.8 asistencija u ABA ligi.

Reprezentativcu Srbije predviđa se izbor u drugoj rundi drafta u NBA. Da li je vreme za takav potez, pre ijedne sezone u nekom jakom evropskom klubu, saznaćemo uskoro.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter