0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Pavlović vodio Partizan do preokreta u Kragujevcu! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.14 u 19:56

Košarkaši Partizana pobedili su u Kragujevcu ekipu Radničkog rezultatom 69:76 u prvom kolu košarkaške Superlige Srbije. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su domaći postigli samo šest poena, što su crno-beli iskoristili i došli po prvi put do prednosti koju su održali do kraja.

U taboru Partizana, blistao je Pavlović sa 22 poena uz četiri trojke, Bertans je ubacio 15, a Lovernj 13, dok je Bogdanović ubacio samo pet.

U taboru domaćih, četvorica igrača imala su dvocifren učinak, Birčević 18, Marinović 10, Lešić i Mlađan po 11.

Tok meča:

4/4 – Partizan ponovo otvara četvrtinu trojkom, ovog puta preko Andrića. Domaći mnogo bolje počinju poslednju deonicu, preko Balmazovića dolaze 55:61. Na drugoj strani uzvraća Milutinov, igra se koš za koš – 57:63. Potom sledi mini serija domaćih, Birčević pogađa trojku, a potom Marinović smanjuje na samo -1 – 62:63. Crno-beli odgovaraju mini serijom preko Pavlovića i Bertansa i tri minuta pre kraja Partizan vodi 64:69. Pavlović maestralno proigrava Gagića koji pogađa uz faul, ali je promašio slobodno – 65:72. Na minut i po pre kraja, Mlađan pogađa trojku za 68:72. Do kraja, Partizan uspeva da dođe do pobede koju zakucava Gagić za 69:76.

3/4 – Posle lakih poena na obe strane, Pavlović postiže trojku, Gagić polaže loptu za prvo vođstvo Partizana – 46:48. Domaći vezuju četiri promašaja za tri poena, to kažnjava Lovernj ulazom i dodatnim slobodnim bacanjem koje je uspešno realizovao za +5 – 46:51. Nakon novog promašaja Marinovića za tri poena, Pavlović odvodi Partizan na +7 što primorava Miroslava Nikolića da zatraži prvi tajmaut. Predah nije pomogao domaćima, Birčević beleži šesti promašaj za tri, a Pavlović nastavlja svoju seriju za 46:55. Seriju od sedam minuta bez poena, prekida Birčević sa linije bacanja – 47:55. Posle nekoliko napada bez poena na obe strane, Lešić i Lovernj pogađaju nova slobodna za 50:57.

2/4 – Crno-beli nastavljaju sa sjajnim šutem za tri poena, pošto do svoje treće dolaze i Pavlović i Bertans, a na drugoj strani pogađa Lešić za 31:28. Trener Duško Vujošević protestvovao je kod sudija ušavši nekoliko metara na parket zbog čega je zaradio tehničku grešku. Posle nove trojke Mlađana za 34:30, Pavlović je napravio nesportsku grešku što je razbesnelo Duška Vujoševića koji je ponovo uleteo na teren i zaradio drugu tehničku i automatsko isključenje. To je poremetilo igru gostiju, Pavlović promašuje dva šuta, što koristi Kalinić i odvoji Radnički na +7 – 39:32. Radnički posle napada u kojem su domaći čak triput hvatali loptu, došli do +9, ali na drugoj strani Gagić prekida seriju za 41:34. Mlađan pogađa sedmu trojku za domaće, a na drugoj strani Lovernj uz faul i ubačeno dodatno bacanje – 44:39. U poslednjim trenucima, Tepić pogađa dva slobodna bacanja za 44:41 i odlazak na odmor.

1/4 – Domaći dolaze do prednosti od 4:1, Bertans trojkom izjednačuje. Marinović sa dve trojke odvodi domaće na +6, ali Bertans pogađa drugu trojku – 11:9. Posle dva neuspešna napada, Birčević pogađa treću trojku za domaće – 14:9. Crno-beli loše organizuju napade, posle pet minuta izgubili su već tri lopte. To kažnjava Birčević svojom drugom trojkom – 17:9. Partizan popravlja igru u napadu i lakim poenima Pavlovića i Lovernja smanjuje – 19:13, a potom Pavlović pogađa prvu trojku – 19:16. Birčević predvodi domaće do serije od 5:0 za 24:16. Posle prvog promašaja Pavlovića, nakon kontre Lešić za zakucava za prvu dvocifrenu prednost – 26:16. Ipak, Pavlović pogađa novu trojku za prekid serije Radničkog – 26:19. U poslednjoj sekundi Bogdanović je sa polovine terena pogodio trojku za 28:22.


Partizan NIS je oba puta ubedljivo savladao Radnički u ABA liga, a u Kragujevcu je bilo ubedljivih 92:66.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter