0
Domaći fudbal

Crno – beli uputili izvinjenje jevrejskoj zajednici

Objavljeno: 07.04.14 u 14:50

Fudbalski klub Partizan izvinio se danas članovima Saveza jevrejskih opština Srbije koji su se osetili povređenim zbog saopštenja crno-belih u kojem je izvedena paralela između tretmana te ekipe u prvenstvu Srbije sa položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemačkoj.

pokrivalica_1

„Molimo vas da svim članovima vaše zajednice koji su se osetili povređenim prenesete naše izvinjenje i čvrst stav našeg kluba da ćemo i u budućnosti razvijati prijateljske i bliske odnose sa svima, bez obzira na versku, etničku i rasnu pripadnost“, navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je u jučerašnjem saopštenju, nezadovoljan suđenjem protiv Vojvodine u subotu, naveo da bi i jevrejski klub u nacističkoj Nemačkoj imao poštenije suđenje.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“vertikalne“ ]

Takvo poređenje dovelo je, dan kasnije, do reakcije Saveza jevrejskih opština Srbije.

„Želimo da naglasimo da namera FK Partizan, kao ni bilo kojeg njegovog člana, nije bila da na bilo koji način uvredi pripadnike jevrejskog naroda, niti da produbljuje istorijske rane, kao i da je naglašavanje neprimerene rečenice u medijima dobilo sasvim pogrešan kontekst i neželjenu konotaciju“, ističe se u saopštenju crno-belih.

Beogradski klub naveo je i da je pomenuta rečenica nastala kao plod ogorčenost zbog nepravde i diskriminacije kojoj je, kako tvrde crno-beli, Partizan izložen u srpskim fudbalskim takmičenjima.

„Podsećamo da naš klub gaji veoma bliske i prijateljske odnose sa brojnim pripadnicima jevrejskog naroda, što se moglo videti i po angažovanju gospodina Avrama Granta, bivšeg trenera Partizana“, zaključuje se u saopštenju.

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter