0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Moraćemo žestoko da se pomučimo, ali želimo pobedu za početak

Objavljeno: 06.04.14 u 18:04

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je pred duel sa Radničkim u prvom kolu Superlige Srbije da će njegova ekipa morati žestoko da se potrudi da dođe do trijumfa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan NIS je oba puta ubedljivo savladao Radnički u ovoj takmičarskoj godini, u Kragujevcu rezultatom 92:66 i u Pioniru 82:70.

“U okviru takmičarske sezone sada ulazimo i u novi ciklus, četvrti po redu ove godine. S obzirom da je to domaći šampionat za nas je od velikog značaja, radujemo se tom takmičenju. Zadovoljstvo je i što su se pojavili neki klubovi i timovi koji do sada nisu bili akteri Superlige. Borac se ponovo vratio na velika vrata kroz domaće takmičenje, a pojavila se i Crnokosa iz Kosjerića. To dovoljno islustruje da se i u drugim sredinama dosta kvalitetno radi. Naravno tu je Metalac, već godinama akter Superlige, kao i FMP. Naše aspiracije kao i uvek su na najvišem mogućem nivou kada je u pitanju domaći šampionat. Praktično od prvog kola i prve utakmice sa Radnikčkim u Kragujevcu, želimo da budemo na tom kursu i da opravdamo samu činjenicu da smo 12 godina u nizu prvaci. Svesni smo da to neće biti ni malo lako i jednostavno odbraniti. Svake godine i pretenzije drugih klubova su sve veće i veće. Ali jednostavno, Partizan kao klub, i u opšte rad u takvom klubu, zahteva da se uvek imaju najveće moguće ambicije“, rekao je Vujošević i dodao:

“U prvom kolu igramo protiv ekipe koja je ove godine ušla sa velikim ambicijama pre svega kada je u pitanju učešće u ABA ligi i Evrokupu. Oni su definitivno pokazali da poseduju jedan zavidan nivo kvaliteta. Bez obzira što su imali neke loše periode u okviru ABA liga, ipak su na jedan častan način odigrali do kraja, bez obzira na sve probleme, uspeli da izbore opstanak u regionalnom takmičenju. Samim tim što se kroz Superligu se stiče i pravo da se ponovo bude među četiri ekipe u regionu, Radnički u tom pravcu razmišljla i biće maksimalno motivisan, kao što je i uvek slučaj kada su u pitanju mečevi između kragujevačkog tima i Partizana. Ove sezone smo odigrali dve utakmice i jako dobro se poznajemo. Radnički se pojačao pre početka Superlige, a kao što je poznato imaće i podršku svojih navijača, na naglašeno dobrom domaćem terenu. Svesni smo težine posla koji nas čeka tamo, kao i činjenice da Radnički ima određeni kvalitet. I sam način igre koju prikazuje ekipa Radničkog dovoljno je dobro upozorenje za nas i sigurno da izisukuje da budemo maksimalno skoncentrisani i spremni za sve što nas čeka na utakmici. Želimo da pobedom počnemo takmičenje“, zaključio je Vujošević, a prenosi zvanični sajt kluba.

Meč se ekipom Radničkog zakazan je za ponedeljak, 7. april sa početkom u 18 časova.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter