0
Košarka

Duel Čović – Vujošević: Da li smo saznali nešto što do sada već nismo znali?

Objavljeno: 06.04.14 u 22:50

Nakon duela Duška Vujoševića i Nebojše Čovića na TV B92 moglo bi se postaviti samo jedno pitanje – da li je ikome u Srbiji nešto jasnije nakon izliva prostakluka i optužbi u emisiji otvorenog tipa?

 

Vujosevic-Covic

 

Da li su građani Srbije bili dužni da posmatraju ovakve “argumente“ dvojice ljudi na čelnim pozicijama u dva najveća srpska kluba i kakve sve ovo veze ima sa sportom, koji se potpuno utopio u “mrtvo more“ srpskog društva.

Tok duela:

Nakon prečešljavanje zajedničkih perioda u dresu crno-belih, Nebojša Čović rekao je da se nikada nije baš najbolje slagao sa Vujoševićem.

“Nikada se nismo slagali. Ni u košarci, ni u biznisu, ni u životu. Ja sam možda ranije od drugih prepoznao fenomen Duška Vujoševića i nikada mu nisam popuštao“, kazao je Čović.

Često je bilo tenzije između nas. Ovaj poslednji sukob došao je posle intervjua Čovića u Kuriru pred početak prošle sezone kada je rekao da će ’hvatati za gušu“, rekao je Vujošević, na šta je Čović odgovorio:

Nisam rekao hvataćemo za ’gušu’ nego za ’vrat’, Znam i zašto sam to rekao – zato što je to metod Duška Vujoševića da vrši pritisak na sve, ne samo na sudije“.

Vujošević je istakao da nije prvi započeo sukob.

“Nisam saglasan sa vama da sam prvi počeo, sada sam rekao kada je počelo“, a na pitanje voditeljke Olje Bećković o konferenciji za novinare na kojoj je 48 puta spomenuo Zvezdu, Vujošević je rekao:

Pred tu konferenciju rekli su mi u klubu da nema novca za put u Krasnodar. Došao sam dosta iziritiran na tu konferenciju, rekao sam kakvo je naše finansijsko stanje i u tom kontekstu poredio sam pomaganje države Partizanu i Zvezdi. Konferencija je trajala sat i po. Nismo dobili dva miliona evra. Dobili smo milion i sedamsto. Suština je u ovome. Godinu dana ranije u Žurnalu se objavljuje da Zvezda od Gasproma dobija četiri miliona evra godišnje. Kada se uzmu samo ta dva sponzorstva, dolazi se do velike sume, Sportsko društvo Zvezda dobilo je 15 ili 20 puta više od Zvezde. Odnos države prema Partizanu je neuporediv kada se pogleda Zvezda“, kaže Vujošević.

Duško Vujošević

“Partizan je napadao svakoga, svaku moguću Vladu koja je bila u ovoj zemlji, pa i ovu koja im je upumpala 800.000 evra od NIS-a. Ja nemam nikakav problem sa Partizanom niti sa njegovim navijačima, ali imamo problema sa fenomenom – stalno pritiskaš i pričaš o novcu, a nikada ne polažeš račune“, kazao je Čović i dodao nije tačno da Telekom “uliva novac u Zvezdu“.

Potom su usledile i unakrsne uvrede “moralna mizerija“ i “gmizavac“, a inače ovo su najveće uvrede za građane Srbije.

Pominjani su i Džajić, Vučić, Zoran Đinđić, a rasprava se pretvorila u politički duel i nadgornjavanje koji je lider svojevremeno navijao za koji tim.

Vujošević je ponovio svoj stav da je situacija u odnosu na Partizan aparthejd.

“Država nam je pomogla i hvala Vučiću. Ali država nam je dala novac da ga vratimo u budžet“, kaže trener crno-belih.

Na ove konstatacije i navode da je Zvezdi oprošten porez Čović je odgovorio da je to laž.

“Zvezda je imala poreski dug oko 100.000 evra i za to postoji dokument. Ja se bavim ekonomijom, a ne klipingom i Vujoševićevim lobijima“, istakao je prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom.

Duško Vujošević kaže da nije tačno da je Partizanu obezbeđena velika pomoć pri plaćanju poreskog duga.

Laž je da je skinuta kamata sa našeg poreskog duga. Nismo na vreme ušli u reprogram jer nismo imali dovoljno sredstava, ali verovali smo da će se imati sluha da uđemo nešto kasnije. Mi sada plaćamo sa kamatom, to je oko milion i 300-400 hiljada, jedino što nam je urađeno jeste što plaćamo na 24 rate“, rekao je Vujošević i potom je prokomentarisao situaciju u Zvezdi po Čovićevom dolasku:

Čović je zatekao dug od 16 miliona evra. Prvo je pitanje na šta se to potrošilo. Onda se unapred pripremljenim planom reorganizacije dogodilo mnogo toga, bilo je i nekih nezakonskih radnji, ali to bi se još moglo progledati kroz prste jer je u pitanju sport“, kazao je Vujošević I dodao da se Zvezdi pomoglo više nego Partizanu.

covic

Njima je UPR-om ukinut porez, država je pristala da porez svede na 2,5 posto od vrednosti koju su prikazali, koja je smešno mala. FK Zvezdi je dozvoljen reprogram sa obavezom da sada moraju redovno da plaćaju, a ne plaćaju već tri meseca. Neću da ćutim, moram da reagujem – da li treba da budem politički procesuiran, u Kuriru koji najavljuje hapšenja pisalo je ’Vučić da reaguje’, ali ja moram da reagujem iako nisam političar. Treba više da se pomogne Partizan, da se izbalansira pomoć javnih preduzeća“.

Ko poslednji izađe iz sporta neka ugasi svetlo!

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter