0
Ostali sportovi

Bekrić: Sve je na visokom nivou u Južnoj Africi

Objavljeno: 06.04.14 u 10:46

Južna Afrika po planu – upravo tako bi Emir Bekrić mogao da opiše boravak i rad u gradu Potčefstrumu, gde se trenutno nalazi na važnom delu priprema u ovom delu sezone.

bekric-lavic

“I pre nego što smo došli u grad slušali smo pozitivne utiske sa priprema drugih atletičara, ali veoma nam je drago što smo se uverili da je sve kako treba, na visokom nivou. Temperatura je između 25 i 29 stepeni, radimo na travnatim terenima od 400 metara sa šest staza koje su kao tepih, sve je obeleženo i prilagođeno trenigu. Teretana vrhunska, ledene kade, topli bazeni” – kaže Emir Bekrić.

Grad u kojem Bekrić boravi sa trenerom Mirjanom Stojanović, sparing partnerom Milošem Raovićem, fizioterapeutom Dimitrijem Kovačom, kao i Nemanjom Kojićem i njegovim trenerom Slobodanom Nidžovićem, nalazi se na 1500 metara nadmorske visine.

“Trenažan objekt je fantastičan, pruža sve ono što je potrebno za nesmetan rad. Nalazi se u okviru njihovog univerziteta i tu treniraju najbolji sportisti sveta. To je jedini koledž u Južnoj Africi gde se studira na afričkom jeziku, koji je zvaničan jezik, kao i engleski. Trenutno je ovde veliki broj vrhunskih atletičara iz Evrope, pre svega Bondarenko, Maslak a Južnoafrički takmičari  su u period kad imaju takmičenja. Postoji i kružna staza, staze za duga trčanja po travi. Takođe, imamo na raspolaganju sve rekvizite, teretane, fizikalnu terapiju. Zaista je sve odlično” – kaže Mirjana Stojanović, Bekrićev trener.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obilazak lavova nezaobilazni je deo boravka u Južnoj Africi.

“Uh, neponovljiv doživljaj. Bili smo na malim farmama, slikali se sa lavićima. Nije nam bilo svejedno kad smo čuli da tri lava pojedu jednog konja,svaki po sedam kila i još su gladni. Ali, deluju baš umiljato.

Utisak kompletnog boravka je odličan.

“Pre nego što smo došli bilo je dosta kiše, nas je, srećom, poslužilo vreme. Probali smo različita jela, neka prilično neobična, voća ima u izobilju od manga, papaje, lubenice, grožđa. U dvorištu kuće u kojoj smo smešteni imamo i afrički orah, pa nam je to zanimacija u trenucima odmora. Emir, Miloš i Nemanja Kojić, koji je sa nama na pripremama su pocrneli od rada, ali znamo zašto smo došli ovde i maksimalno koristimo svaki trenutak da realizujemo sve planirano” – zaključuje Mirjana Stojanović.

Bekrić će u Južnoj Africi boraviti do 11.aprila.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikacija koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter