0
Evrokupovi

LŠ: Real ubedljiv, PSŽ sa dva gola prednosti putuje u London (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.14 u 22:43

Odigrana su i preostale dve utakmice prve runde četvrtfinala Lige šampiona. Real je u Madridu rutinski savladao Boriusiju iz Dortmunda sa 3:0, dok je uzbudljivije bilo u Parizu gde je Pari Sen Žermen pobedio Čelsi sa 3:1.

liga-šampiona

Real je bez ikakvih problema izašao na kraj sa ‘milionerima’ iz Dortmunda i na revanš ide sa zalihom od tri gola. Strelci za Madriđane bili su Bejl, Isko i Ronaldo.

‘Sveci’ su odigrali zantno uzbudljiviju utakmicu protiv Čelsija, a do pobede su stigli zahvaljujući znatno boljoj igri u drugom poluvremenu. Golove za Parižane postigli su Laveci, Luiz (autogol) i Pasotre, dok je pogodak koji bi u revanšu mogao mnogo da znači Čelsiju postigao Azar iz penala.

Tekstualni prenos utakmica:


90′ +3 PSŽ stiže do trećeg gola.
Havijer Pastore napravio je pravu majstoriju. Primio je loptu nma desnoj strani predribalo dva protivnička igrača i potom rezantnim šutim savladao golmana Čelsija. Nedugo nakon toga Mažić je odsvirao kraj utakmice.

75′ Srpski reprezentativac Miloš Jojić ušao je u igru umesto kapitena Sebastijana Kela i igraće poslednjih 15 minuta u Madridu. U istom minutu u Parizu je izvršena nova izmena a Kabaj umesto Veratija u PSŽ, Murinjo menja Oskara za Lamparda.

72′ Strelac drugog gola za Real Madrid Isko napustio je igru u 72. minutu, a umesto njega je na teren ušao defanzivniji Asijer Iljaramendi.

68′ Zbog povrede butnog mišića Zlatan Ibrahimović bio je prinuđen da napusti igru, a ušao je Lukas Mora.

63′ PSŽ ponovo vodi! Nakon gužve u kaznenom prostoru Čelsija, David Luis je nespretno reagovao i smestio loptu u svoju mrežu.

57′ Real stiže do 3:0! Modrić je odlično uposlio Ronalda koji je rutinski sačekao protivničkog golmana da padne i lagana smestio loptu u mrežu Dortmunda!

52′ Laveci je imao odličnu priliku, bio je sam kao duh na oko 8 metara od gola, šutirao je glavom ali lopta je otišla preko prečke.

46′ Nastavljene su utakmice prve runde četvrtfinala Lige šampiona koje se igraju Madridu, odnosno u Parizu

45′ Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata. U Madridu Real ima prednost od 2:0 nad Borusijom dok u ‘gradu svetlosti’ PSŽ i Čelsi igraju trenutno 1:1.

27’Real povisio prednost! Isko je bio strelac, a njegov šut sa oko 16 metara bio je izuzetno precizan i golman Dortmunda bio je nemoćan.

26′ Čelsi izjednačio! Eden Azar bio je siguran izvođač sa bele tačke nakon što je prethodno Mažić jedan start Oskara okarakterisao kao jedanaesterac.

20′ Bez prilika uz kategoreje stopostotnih na obe utakmice, a do sada su viđena tri žuta kartona. Dav je Mažić dodelio u Parizu i to Ramirešu i Aleksu, dok je u Madridu karton dobio Rojs.

4′ Do prednosti stiže i Pari Sen Žermen! Ezekelj Laveci je pronašao rupu u odbrani Čelsija, prošao, zatim uputio odličan udarac koji je završio u levom uglu, gola Čeha za vođstvo domaćina.

3′ 1:0 za Madriđane! Real je već nakon četiri minuta došao u prednost protiv ‘milionera’ na Santijago Bernabeu nakon što je Karim Benzema uposlio Gereta Bejla koji se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio levi donji ugao Vajdenfelera.

20:00: PSŽ izlazi u svom gotovo najjačem sastavu, pošto nedostaje samo povređeni Van der Vil, dok će Murinjo na to odgvoriti defanzivno – sa Luizom u veznom redu, kao i četvoricom ofanzivnih veznjaka gore, bez klasičnog špica.

Real je uoče meča ostao bez Di Marije kojeg će zameniti Isko, dok će umesto povređenog Marsela, uz levu aut liniju igrati Koentrao.

Sastavi timova:

PSŽ (4-3-3): Sirigu – Žale, Aleks, Tijago Silva, Maksvel – Mota, Verati, Matuidi – Kavani, Laveci, Ibrahimović.

Čelsi (4-2-3-1): Čeh – Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta – Ramires, David Luiz – Vilijan, Oskar, Azar – Šurle.

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao – Alonso, Modrić, Isko – Bejl, Ronaldo, Benzema.

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler – Pišček, Humels, Sokratis, Durm – Kel, Sahin – Groskrojc, Mihtarijan, Rojs – Aubamejang.

Murinjova ekspedicija na “Park prinčeva“ stiže posle izuzetno promenljive forme, najpre pobedivši Arsenal sa 6:0, a potom izgubivši od Kristal palasa sa 1:0. Čelsi i PSŽ se u Ligi šampiona nisu sastali još od 2004. godine kada su odigrali dve utakmice u grupnoj fazi, bez golova na “Stamford bridžu“ i 0:3 za Čelsi u Parizu.

Uzimajući u obzir forme ove dve ekipe, možda je ovaj par i najneizvesniji po pitanju prolaska, ako je o tome uopšte moguće pričati u ovoj fazi takmičenja. Francuski tim vezao je devet pobeda u svim takmičenjima i zaista igra sjajno predvođen Ibrahimovićem i Kavanijem. Sa druge strane “plavci“ ne blistaju, ali pored odlične ekipe ne sme se zaboraviti mister Murinjo, koji je doktorirao na ovakvim utakmicama. Trebalo bi napomenuti da će ovaj meč suditi srpska ekipa na čelu sa Miloradom Mažićem.

Kakav će tim na “Bernabeu“ izvesti Klop, možda je i najveće pitanje pre ovog meča. Aktuelni vicešampion Evrope veliku muku muči sa povredama ove sezone, pa praktično nisu odigrali u najjačem sastavu nijedan meč. Jedan od najboljih igrača “ milionera“ iz prethodne sezone Robert Levandovski  je suspendovan. Real je izbačen upravo od Dortmunda prošle godine u polufinalu LŠ, pa će sigurno želeti da се iskupi zbog te činjenice. Od tog meča, Madriđani nisu izgubili nijedan u ovom takmičenju. Obično ove dve ekipe igraju otvorene utakmice sa dosta golova.

Kao i uvek na našem portalu možete da pratite dešavanja na ovim utakmicama iz minuta u minut, dok na livescore stranici Hotsporta uz rezultate ovih mečeva možete da pronađete i sve ostalo što vas zanima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter