3
Intervju

FOTO: STARSPORT

Marko Perović za Hotsport: Uvek bih se vratio u Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 01.04.14 u 12:29

Poslednjih godina sve je veći broj igrača sa naših prostora koji odlaze na Tajland u želji za novim izazovima. Kolonija Srba od ove godine brojnija je za još jednog člana – Marka Perovića. Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde je posle angažmana u Švajcarskoj, Americi i Iranu odlučio da sreću okuša i na Tajlandu, u klubu Čainat.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Šta je bilo presudno da prihvatiš ponudu Čainata i oprobaš se na Tajlandu?

– Još dok sam bio u Iranu imao sam ponudu sa Tajlanda, ali tada se jednostavno nisu poklopile kockice i na kraju sam ostao u Srbiji. Pored toga od mnogih igrača koje poznajem čuo sam samo reči hvale što se tiče tajlandskog fudbala i načina života. Sada sam dobio konkretnu ponudu od Dejana Vukadinovića, jednog od uticajnijih menadžera na Tajlandu i u Aziji. To mi je bila sigurnost da krenem na Tajland i da na kraju potpišem ugovor.

Kakvi su prvi utisci o klubu, načinu rada?

– Klub je generalno veoma dobro organizovan. Ove godine napravili su novi trening kamp nalik na evropske velikane, renoviranje stadiona je u toku, tako da što se tiče uslova za rad ne mogu da se požalim. Trener ekipe je najpoznatiji tajlandski stručnjak, bivši selektor. Ima dosta razumevanja za nas strance, jer najteže podnosimo vrućinu, a ovde je sada pravi pakao.

marko-perovic2

Kakve su klupske ambicije za naredni period?

– U klubu gaje velike ambicije, ali iskreno ovde ima nekoliko klubova koji su svake sezone u samom vrhu i redovni su učesnici azijske lige šampiona. Tako da mislim da je još uvek rano da pričamo o nekom većem uspehu. Do kraja sezone ima još 36 utakmica, a ako izborimo plasman u narednu rundu u dva Kup takmičenja, imaćemo ih preko 50.

Tokom karijere nastupao si za klubove u nekoliko različitih zemalja (Srbija, Švajcarska, Amerika, Iran), gde ti je bilo najlepše i čiji stil igre ti najviše odgovara?

– Gde god da sam igrao, lepo sam se osećao. O Bazelu ne bi trebalo da trošim reči. Klub koji po organizaciji može da parira Bajern Minhenu, evropski stil, školovani igrači. U Americi sam za kratko vreme doživeo da i dan danas imam poziv da se vratim u Nju Ingland Revolušn. Sa druge strane u Iranu sam se osećao kao Bog. Utakmice prati između 80.000 i 110.000 navijača. Persepolis je klub sa najviše navijača u Aziji, zvanično ih ima preko 30 miliona.

marko-perovic-nju-ingland

Koja pobeda ti je najdraža u karijeri, a koji poraz i dalje ne možeš da zaboraviš?

– I dan danas me boli poraz od Rozenborga. Moja prva sezona u Zvezdi, utakmica na Marakani pred 60.000 ljudi. Nikad nismo bili bliži Evropi i ispali smo. Sa druge strane, naravno da najviše dragih trenutaka i pobeda imam sa Zvezdom. Jednostavno u Zvezdi su nas školovali da siđeš u „rupu“ (Marakana) i pobediš! Jedna od najdražih pobeda je u derbiju kada smo na Marakani dobili sa 3:0, a ja sam postigao drugi gol.

Da li po tvom mišljenju Zvezda ove sezone može da prekine Partizanov šampionski niz?

– Siguran sam da može. Naravno, neće biti nimalo lako jer Partizan ima kvalitetan tim, ali poznajem igrače Zvezde i njihovu želju tako da se nadam tituli.

marko-perovic1

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]- Uvek su odlučujući detalji u tim „malim“ utakmicama protiv na papiru lakših protivnika. Iskreno, za derbi se ne brinem jer tu sigurno pobeđujemo.[/stextbox] Koji su to detalji koji bi mogli da odluče ovogodišnjeg šampiona?

– Uvek su odlučujući detalji u tim „malim“ utakmicama protiv na papiru lakših protivnika. Iskreno, za derbi se ne brinem jer tu sigurno pobeđujemo.

Kako ti se generalno čini Superliga Srbije ove sezone, ima li boljitka u odnosu na vreme kada si ti igrao u Srbiji?

– Iskreno, mislim da će biti potrebno mnogo vremena da se vrati kvalitet lige od ranije. Igrački kvalitet nije problem. Jednostavno klubovi su slabo organizovani i spremni na svakakve mutne radnje i danas retko ko gleda na neki uspeh i klupsku budućnost.

Ukoliko se u budućnosti stvore uslovi, da li bi se vratio u Crvenu zvezdu?

– Ja bih se uvek vratio u Crvenu Zvezdu!

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“left“]- Dovoljno je reći Delije Sever. Zvezdini navijači su uvek imali nešto što drugi nikada neće imati. Kreativnost i ljubav koju neprestano pokazuju.[/stextbox]  Na društvenim mrežama dao si svoj doprinos kreativnom „prepucavanju“ navijača oko titule. Kako ti se sve to čini?

– Dovoljno je reći Delije Sever. Zvezdini navijači su uvek imali nešto što drugi nikada neće imati. Kreativnost i ljubav koju neprestano pokazuju.

Šta misliš da bi trebalo promeniti u fudbalskoj Srbiji da bi naši klubovi u budućnosti imali značajniju ulogu u evropskim takmičenjima?

[stextbox id=“hotsport_text_box“ float=“true“ align=“right“]LIČNA KARTA
Ime i prezime: Marko Perović
Datum rođenja: 11.1.1984
Pozicija: vezni igrač
Klubovi: Priština, Crvena zvezda, Bazel, Nju Ingland Revolušn, Persepolis, OFK Beograd, Čainat. [/stextbox]- Iskreno da nije Nezavisnog saveta profesionalnih igrača na čelu sa Mirkom Poledicom mislim da bi naš fudbal već dotakao dno. Valjda će ljudi uskoro shvatiti njegovu poruku i to da on ne služi samo da igrač dobije spor protiv kluba koji ga je oterao. Sindikat pokušava da pomogne da se izađe iz krize, po kalupima nekih liga koje uspešno funkcionišu. Generalno u Srbiji na prste jedne ruke možeš da nabrojiš klubove koji plaćaju igrače redovno, da ne pričam što retko koji fudbaler ima socijalno osiguranje. Niko ne može da kaže da mi nemamo kvalitetne igrače, realno imamo fudbalera za dve sjajne reprezentacije. Dovoljno je pogledati velike evropske ekipe, koje  u svojim redovima imaju barem po jednog našeg reprezentativca. Pored toga svi su oni još vrlo mladi i pred njima je svetla budućnost.

Ko je po tvom mišljenju glavni favorit za osvajanje Svetskog prvenstva, a od koje reprezentacije možemo očekivati izenanđenje?

– Brazil je sigurno favorit samim tim što je domaćin. Po mom mišljenju tu je i Nemačka, gde god da se igra. Takođe, ne bi trebalo zaboraviti ni Španiju.

hotsport.rs/ I. L.

 

0
0

3 Komentara

    • SINE TI OCIGLEDNO NE PRATIS FUDBAL,BATALI TE GLUPE KOMENTARE….MAJSTOR JE SA ZVEZDOM OSVOJIO SVE U SRBIJI STO JE MOGLO DA SE OSVOJI,A NA TAJLANDU JE GLAVNI IGRAC,PRELISTAJ MALO JU YOU TOUBE I SVE CE TI BITI JASNIJE

      0
      0
      Odgovori
      • „Sine“ da si listao video bih da je odigrao jednu utakmicu..
        Svima hvala sto su pomogli zvezdi ali ko vise nije sposoban kod Nikolica za orden, hvala i dovidjenja.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter