0
AdmiralBet ABA Liga

Katić: Na pobedu i u Zagrebu, cilj plasman u Evroligu

Objavljeno: 29.03.14 u 13:41

U ovoj sezoni košarkaši Crvene zvezde Telekom idu korak po korak i ostvaruju zacrtane ciljeve. Nakon istorijskog uspeha i izborenog polufinala Evrokupa u veličanstvenom ambijentu Kombank arene crveno-bele očekuje novi, a ujedino i poslednji izazov u ligaškom delu regionalnog takmičenja. U nedelju sa početkom od 16 časova Cibona će u Draženovom domu ugostiti četu trenera Radonjića.

Katic

Iako je Crvena zvezda odavno obezbedila pol poziciju pred Fajnal for ABA lige crveno-beli ističu da će motivisano pristupiti utakmici u Zagrebu. Centar Zvezde Raško Katić izjavio je da je meč protiv Cibone važan za ekipu, a pre priče o narednoj utakmici još jednom je sumirao utiske o četvrtfinalnom duelu Evrokupa protiv Budiveljnika:

„Bila je jako teška utakmica od početka do kraja za igranje, a verujem i za gledanje. Gotovo svi smo odigrali na nedovoljno dobrom nivou u napadu, dok je odbrana znatno bolje funkcionisala i održala nas u igri do samog kraja. U završnici je povukao Dženkins i doneo nam pobedu“ – započeo je priču za zvanični sajt kluba Katić, a potom dodao:

„Na kraju se gleda samo rezultat koji je fenomenalan. Posebno nas raduje što smo ih naterali na veoma mali broj poena jer smo sa tom željom i ušli u utakmicu“ – izjavio je uzdanica pod košem trenera Radonjića.

Crveno-beli se nalaze u žestokom ritmu. Utakmica protiv Cibone u Zagrebu im dolazi samo četiri dana nakon fizički i emotivno iscrpljujućeg meča sa Budiveljnikom u kom su slavili nakon produžetka. Međutim, Katić ističe da će košarkaši Zvezde motivisano pristupiti utakmici koja za njih nema rezultatski značaj:

„Utakmica sa Cibonom dolazi u nezgodnom trenutku. To je poslednji meč u ligaškom delu ABA lige i za nas nema rezultatski značaj jer smo već obezbedili prvu poziciju. Ipak, meč je značajan za koeficijent za Srbiju i pokušaćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu. Želimo da završimo ligu bez kalkulacija, kako smo igrali do sada i da kao veliki tim idemo i u ovoj utakmici na pobedu.“

Eventualnim trijumfom u Zagrebu izabranici Dejana Radonjića bi rešili dilemu oko protivnika u polufinalu Fajnal fora ABA lige i to bi upravo bila Cibona. Ipak, misli crveno-belih ne idu u tom smeru.

„Ponavljam, ne bavimo se kalkulacijama. Mi pred svaku utakmicu razmišljamo samo da odigramo najbolje što možemo i ispunimo zacrtane ciljeve. Od početka sezone smo te ciljeve uglavnom i ostvarivali, a sledeći i ujedino najveći je da uđemo u Evroligu sledeće godine. Pokušaćemo da trijumfujemo u Zagrebu u želji da završimo ligu sa što većim brojem pobeda“ – rekao je Katić i zatim dodao:

„Što se tiče samog protivnika na Fajnal foru voleo bih da to bude Cibona. Najviše zbog toga da bi u polufinalu imali šansu da pobedama i u narednoj sezoni Srbija ima dva predstavnika u Evroligi“ – završio je razgovor Raško Katić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter