0
Fudbal

Ćavi: Mundijal u Brazilu poslednje igranje za reprezentaciju

Objavljeno: 29.03.14 u 00:06

Na predstojećem prvenstvu u Brazilu nekolicini fudbalera ovo će biti poslednja reprezentativna obaveza. Jedan od njih je španski vezista Ćavi Ernandez koji je u intervjuu za francuski „So Foot“ potvrdio da će se posle Mundijala povući iz reprezentacije.

Ćavi

„Ne vidim sebe u Rusiji sa 38 godina“, rekao je Ćavi govoreći o eventualnom učešću na još jednom Svetskom prvenstvu.

Između ostalog Barsin vezista je naglasio da ga je selektor ‘Crvene furije’, Visente del Boske, ubedio da zaigra na predstojećem prvenstvu sveta.

„Visente je najhumanija osoba koju sam sreo u životu. Posle finala Evropskog prvenstva protiv Italije, rekao sam mu da razmišljam o kraju reprezentativne karijere. On mi je na to odgovorio da ću imati izuzetno važnu ulogu u Brazilu“, objasnio je Ćavi.

Bez obzira na to što planira oproštaj od reprezentacije, Ćavi ne razmišlja o kraju igračke karijere jer se oseća ‘zrelim i fizički spremnim’, ali je zato nagovestio da će i po okončanju karijere ostati u fudbalu.

„Sebe zaista ne mogu da zamislim u kancelariji, kao ekonomista, ili nešto slično. Rasprave o socijalnim i ekonomskim temama za mene su komplikovane, interesuje me samo fudbal“,  istakao je Ćavi.

Kao dve najvažnije fudbalske figure sa kojima je imao prilike da sarađuje, sjajni vezista istakao je Pepa Gvardiolu I nedavno preminulog Aragonesa.

„Aragones je stalno ponavljao da nismo dovoljno fizički spremni, a da smo po tehničkom umeću među pet najboljih reprezentacija na svetu. Voleo je da kaže igračima istinu u oči“, otkrio je Ćavi.

Na pitanje da li sebe smatra najboljim španskim fudbalerom u istoriji, on je jasno i uz osmeh odgovorio da svakako nije.

“ Ima mnogo dobrih igrača . Zašto recimo Iker Kasiljas ne bi mogao da bude najbolji, kada praktično ima isti broj titula kao i ja. Tu su još Pujol, Vilja, Ramos, Raul, pa Jero, Gvardiola, Di Stefano… Čast mi je da budem u konkurenciji takvih asova“, rekao je za kraj Ćavi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter