0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Partizan porazom u Krasnodaru ostao bez šansi za plasman u četvrtfinale

Objavljeno: 28.03.14 u 18:40

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Lokomotive, u okviru 12. kola Top 16 faze Evrolige, rezultatom 84:73 (16:10, 22:20, 25:15, 21:28).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lokomotiva je ključnu razliku napravila u trećoj deonici, kada je konačno uspela da slomi otpor crno-belih.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Derik Braun i Valerij Lihodej sa 18, odnosno 15 poena.

Kod crno-belih se istakao Davis Bertans sa 20 poena, Saša Pavlović je ubacio 13, a Bogdan Bogdanović 9 koševa.

Partizanu je ovo deveti poraz u drugoj fazi Evrolige, posle kojeg je i definitivno ostao bez šansi za plasman u četvrtfinale.

Lokomotiva nakon ove pobede ima skor 6-6 i u poslednja dva kola će se boriti za plasman među osam najboljih u Evroligi.

Tok utakmice:

4/4 Lokomotiva poenima sa linije penala uvećava svoju prednost i vodi sa 67:45, dok na drugoj strani Milutinov konačno postiže poene za Partizan. Ponovo je odbrana crno-belih lako nadigrana, a Pavlović nakon soloprodora poentira. Braun je polovičan sa linije penala i polaže u sledećem napadu, a Bogdanović i Bertans sa dve vezane trojke postižu poene za Partizan. Hendriks lako zakucava pored statičnih igrača crno-belih, a zatim postiže i dva slobodna bacanja. Jasaitis je zabeležio ofanzivan skok i lako položio za 78:59. Pavlović je precizan za Partizan, Tepić pogađa trojku, a na drugoj strani Lokomotiva pogađa sa linije penala. Gagić pogađa uz faul, a zatim koristi i slobodno bacanje. Braun koristi oba penala za Lokomotivu i održava prednost 82:67. Pavlović i Lovernj su peontirali za crno-bele, dok je na drugoj strani Marić pogodio uz faul. Andrić je pogodio oba slobodna bacanja za konačni 84:73.

3/4 Nakon serije promašaja u prvom minutu, usledila je serija crno – belih od 5:0, a sve poene postigao je Pavlović. Partizan je bio na -3 ali je već u sledećem napadu Lihodej trojkom uvećao prednost domaćih. Lokomotiva je nastavila seriju poena i vrlo brzo onaja je iznosila 13:0 za domaće za velikih +13, pre svega zahvaljujući Lihodeju koji je u tom periodu ubacio tri trojke. I upravo najviše zahvaljujuće raspoloženom Lihodeju košarkaši Lokomotive treću deonicu rešili su u svoju korist rezultatom 25:15, i sa velikih +18 ulaze u poslednju četvrtinu.

2/4  Lokomotiva je bolje otvorila drugi period i prednost domaćih kretala sa oko +10, a u tim ptrenucima crno – bele je u igri držao Bertans. Na ulasku u poslednjih pet minuta trojkom Bogdanovića a potom i dvojkom Pavlovića Partizan smanjuje prednost na -7. Crno – beli su stigli i na -3, ali su potom na ulasku u poslednji minutu zahvaljujući promašaju Tepića, pa zatim i Bogdanovića propustili priliku za rezultatski egal. Usledila je na drugoj strani trojka Jasaitisa za +6 Lokomotive. Usledila je potom izgubljena lopta Gagića, da bi na drugoj strani Braun polaganjem postavio konačan rezultat poluvremena 38:30. Bogdanović je kod crno – belih postigao 9 poena, jedan manje ubacio je Bertans, 4 je dodao Pavlović. Kod domaćih je Braun postigao 9 koševa, a Hendriks 8.

1/4 Lokomotiva je silovito otvorila utakmicu. Crno – beli su imali četiri uzastopno promašena napada, pa je rezultat na semaforu glasio 13:2. Crno – beli se ipak na nešto manje od tri minuta bude i smanjuju prednost domaćina na 14:7. Do kraja četvrtine može se reći da su se crno – beli probudili, stigli su na -4 (14:10), ali je potom Marić iskoristio slobodna bacanja pa je na kraju prvog perioda rezultat 16:10.Davis Bertans ubacio je 5 poena za Partizan, a po dva su postigli Bogdanović i Milutinov.

Domaći tim je favorit u ovom duelu, što zbog stanja na tabeli što zbog neugodnosti samog gostovanja a oba tima već dugo igraju u ritmu od dva meča nedeljno.

Lokomotiva je u poslednjih petnaestak dana vezala tri pobede, od čega jednu službenim rezultatom, a u poslednjih sedam mečeva doživela je samo jedan poraz i to od Galatasaraja sa pola koša razlike.

Partizan je takođe u seriji od tri pobede, i jednom službenom, a u poslednjem evroligaškom meču savladan je Makabi sa 72:70 nakon velikog preokreta u Beogradu.

Na poslednjem susretu ova dva tima igranom krajem januara, Lokomotiva je slavila u Beogradu u neizvesnom meču sa 87:81.

Meč je na programu večeras od 17 časova, a prenos iz minuta u minut kao i obično možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter