0
Američki fudbal

foto:saaf.rs

‘Čopor’ otvara sezonu na Adi

Objavljeno: 28.03.14 u 16:21

Na otvaranju devete sezone Sportklub CEFL lige, aktuelni šampioni, SBB Vukovi Beograd, dočekuju imenjaka iz Budimpešte, u subotu, od 15 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

foto:saaf.rs
foto:saaf.rs

Mađarski predstavnik u prošloj sezoni nije upisao nijedan trijumf, pa je domaćin veliki favorit u pokušaju da ostane neporažen protiv ekipe iz Budimpešte. Iako su Beograđani dobili sve prethodne imenjačke derbije, dve rezultatski najtesnije utakmice u ligi do sada odigrale su upravo ove dve ekipe, u finalima 2007. godine u Beogradu (28:27) i 2011, kada je u glavnom gradu rezultat bio 33:34.

Ekipa SBB Vukova, iako pojačana dvojicom igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, kvoterbekom Šonom Raterfordom i hvatačem Entonijem Vošingtonom, biće oslabljena neigranjem velikog broja standardnih prvotimaca, koji će, poput trećeg Amerikanca, lajnbekera Dekstrela Simonsa, premijeru sezone propustiti zbog povrede.

Podmlađeni tim Dolcer Wolvesa će svoju šansu tražiti upravo u ovoj činjenici.

Ovo će bitii i jedini duel ovog vikenda, a već za dve nedelje na programu je „večiti derbi“ Vukova i kragujevačkih Wild Boarsa.

hotsport.rs/saaf

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter