in , ,

Novak: Pogrešio sam, ali nije bilo namere

Novak Đoković proveo je veći deo razgovora s novinarima u Majamiju o jednom trenutku meča četvrtfinala Masters turnira protiv Endija Mareja, u kojem je prekršio pravila igre, za šta kaže da nije bio svestan.

novak prestup

„Kada sam dolazio svi su mi rekli da ćemo morati da pričamo o tome. Vidite, biću sasvim iskren, jesam reketom prešao preko mreže i to sam i rekao Mareju. Kazao sam mu da nisam dodirnuo mrežu. Moja greška. Mislio sam da je dozovoljeno da pređem reketom u njegovu polovinu, ako ne dodirujem mrežu… Nisam znao da to nije dozvoljeno“, rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser i drugi igrač sveta plasirao se u polufinale turnira u Majamiju, pošto je pobedio Mareja u dva seta, 7:5, 6:3.

Đoković je kazao da je taj trenutak u prvom setu, prilikom rezultata 6:5 i 0:15 uticao na oba igrača, ali je uporne novinare uputio da pitaju Mareja o tome.

„Što se mene tiče, da, naravno da sam osetio da se iznervirao. Pokazivao je to na terenu. Ja sam se trudio da ne obraćam pažnju na to. Mislim, odluka je već bila doneta, tako da sam samo pokušavao da igram svaki poen“, rekao je Đoković.

On je novinarima priznao da je nesporazum bio težak i zato što su obojica tenisera prijatelji van terena.

„Vidite, na terenu sam mu rekao: ‘Endi, prešao sam preko mreže, ali je nisam dodirnuo. Koliko razumem, to je dozvoljeno’. Mislim, nisam lagao na terenu, uvek pokušavam da budem fer, s kim god da igram. Sada su mi rekli da to nije po pravilima i da sam pogrešio. Mislio sam da nisam, ali sudija je u stolici pored terena, on bi trebalo da zna to“, rekao je Đoković.

Diskusija s novinarima u Majamiju potrajala je neko vreme, ali su na kraj svi prihvatili Đokovićevo uveravanje da je iskren i da nije svesno prekršio pravila. Što se tiče ostatka meča, Srbin je priznao da je i vreme imalo ulogu u meču.

„Znamo svi da uslovi u Majamiju mogu da budu stvarno teški za igrače. Vlaga i vetar koji stalno menja pravac… Videlo se da je to uticalo i na njega i na mene. Takođe na servisima, obojica smo pravili dvostruke greške u ključnim poenima. Nije bilo lako, znate. To što sam uspeo da budem miran i čvrst, pomoglo mi je“, rekao je Đoković.

On je ponovio da mu je trijumf u Indijan Velsu mnogo značio na mentalnom planu, jer je tamo pobedio, iako nije igrao najbolje što zna. On je kazao i da nema ništa protiv tehnologije i ponovljenih snimaka, koji bi mogli da odlučuju sporne situacije.

hotsport.rs/beta

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NBA: Derbi istoka pripao Pejsersima (VIDEO)

Dženkins doveo ‘Arenu’ do ludila (VIDEO)