in , ,

Kevin Jang, svetski rekorder, promoter Beogradskog maratona

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang biće promoter 27. Beogradskog maratona koji će biti održan 27. aprila, saopštili su danas organizatiori tradicionalne trke.

kevin-jang

Beogradski maraton je tako nastavio tradiciju dovođenja svetskih atletskih zvezda kao promotera trke, započet 1990. godine, kada je tadašnji svetski rekorder u skoku u dalj Amerikanac Bob Bimon bio gost Beograda.

Jang je postavio svetski rekord u finalu Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine kada je stazu pretrčao rezultatom 46,78 sekundi. Dotadašnji rekorder bio je slavni Edvin Mozes sa 47,02 sekundi.

Jang je do danas ostao jedini atletičar koji je spustio granicu snova ispod 47 sekundi.

„Izuzetno sam zadovoljan i počastvovan što ću uskoro biti na Beogradskom maratonu. Verujem da ćemo zajedno uživati u vrhunskom događaju i divnoj atmosferi. Vidimo se u Beogradu.“ – poručio je Jang iz Atlante gde sada živi, prenosi agencija Tanjug.

Trka na 400 prepione postala je posebno popularna u sportskoj i atletskoj javnosti Srbije posle bronazne medalje koju je Emir Bekrić prošle godine osvojio na prvenstvu sveta u Moskvi.

U Beogradu su prethodnih godina kao promoteri Beogradskog maratona, osim Boba Bimona, boravile i svetske atletske legende kao što su: Karl Luis, Emil Zatopek, Patrik Sjeberg, Majk Pauel, Đelindo Bordin, Vilson Kipketer, Roza Mota, Sergej Bubka, Marlen Oti i Lase Viren.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Disciplinci odbili Partizanovu žalbu

Ronaldo ‘poludeo’ na Bejla (VIDEO)