0
Fudbal

UEFA planira da osnuje ‘Ligu nacija’

Objavljeno: 26.03.14 u 14:33

Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da pokrene turnir „Liga nacija“ na osnovu kojeg bi reprezentacije mogle da izbore plasman na Svetsko i Evropsko prvenstvo, prenosi Skaj sport.

UEFA_Support_POS_4cp
Novo takmičenje igralo bi se svake druge neparne godine u terminima zakazanim za prijateljske mečeve, a završilo bi se Fajnal-forom na neutralnom terenu.

Ovo takmičenje ne bi uticalo na dosadašnji format kvalifikacija za EP i SP, ali bi prema predlogu učesnici završnog turnira išli direktno na velika takmičenja, a bio bi ukinut baraž.

Liga bi mogla bi da počne posle Svetskog prvenstva 2018. godine, tačan format nadmetanja još nije poznat, a „zeleno svetlo“ moglo bi da dobije na predstojećem Kongresu UEFA u Kazahstanu.

Evropske zemlje bile bi podeljene u četiri divizije, najverovatnije prema plasmanu na rang listi FIFA, što znači da bi Srbija trenutno bila u Drugoj diviziji.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter