0
Košarka

Popović: Da stignemo do Jadranske lige

Objavljeno: 26.03.14 u 14:50

Iskusni centar Petar Popović potpisao je ugovor sa ekipom Metalca iz Valjeva, za koji će nastupati do kraja sezone.

Petar Popović

Nekadašnji centar Crvene zvezde je sezonu započeo u Alijagi, a istakao je zadovoljstvo što će u završnici sezone igrati u sredini koja voli košarku.

„Došao sam u klub koji poslednjih par godina maksimalno ulaže u košarku. Sa igračima koje ima i sjajnim trenerom, mislim da možemo da se uključimo u borbu za Jadransku ligu. Svakako je veliku ulogu imao i poziv mog prijatelja Boška Đukanovića, koji košarku u Valjevu svake godine diže za po jedan stepenik više“, rekao je Popović.

Metalac trenutno zauzima treće mesto u Košarkaškoj ligi Srbije u kojoj je ostalo da se odigra još jedno kolo. Ekipa iz Valjeva je već obezbedila učešće u Superligi koju će popuniti četiri srpska predstavnika iz ABA Lige, kao i četiri najuspešnije ekipe iz KLS.

„Pravo nastupa stičem za Superligu i potrudiću se da maksimalno pomognem u ostvarivanju što boljeg rezultata“, rekao je Popović.

Popović je tokom karijere nastupao za subotički Spartak, Hemofarm, Crvenu zvezdu, Beneton, Huventud, Estudijantes, Spartak Sankt Petersburg, Artland Dragons i Alijagu, u kojoj je u proseku postizao 7,3 poena i 2,9 skokova po utakmici.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter