in , ,

Ovako će izgledati dvorana ‘večitih’ (FOTO)

Ministarstvo omladine i sporta na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici predstavilo je projekat nove trenažne košarkaške dvorane, čija će izgradnja početi sredinom leta.

450173_dvorana_f

Dvorana koju će koristiti košarkaši Partizana i Crvene zvezde biće izgrađena na prostoru iza hale Pionir, zahvaljujući naporima Vlade Srbije i Grada Beograda.

Izgradnju finansira Vlada Republike Srbije, odnosno ministarstvo omladine i sporta, a grad Beograd obezbeđuje zemlju i infrastrukturne priključke.

Privremeni organ grada Beograda juče je usvojio odluku kojom je data saglasnost na zaključak Vlade Republike Srbije o pribavljanju nepokretnosti – objekta sportske dvorane u javnu svojinu putem zajedničke izgradnje sa gradom Beogradom.

Na ovaj način rešen je spor između grada Beograda i Republike Srbije u vezi sa susvojinom nad novom sportskom dvoranom. Zbog ovog spora izgradnja sportske dvorane, najavljena pre nekoliko godina, još uvek nije ni počela.

MOS u budžetu za 2014. godinu kao i planom za 2015. i 2016. godinu obezbedilo je sredstva za izgradnju sportske dvorane, a grad Beograd je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcela na kojoj će biti izgrađena sportska dvorana, kao i potrebne dozvole da izgradnja počne.

hotsport.rs/tanjug

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kup: Jagodina pobedila na Karaburmi

Prandeli veruje u Balotelija