0
Auto Moto

Horner: Senzori za gorivo odlučivaće pobednike

Objavljeno: 26.03.14 u 15:34

Formula 1 rizikuje da ishodi predstojećih trka u velikoj meri zavise od preciznosti senzora koji regulišu nivo goriva u bolidu, ukoliko ne bude pronađeno adekvatnije rešenje, upozoravaju iz Red Bula.

d09aus1246

Sledećeg meseca Sud za žalbe FIA održaće saslušanje u slučaju diskvalifikacije Danijela Rikarda na trci za Veliku nagradu Australije, što se posmatra kao ključni trenutak za uspeh novog pravila o potrošnji goriva.

Nevezano za ishod saslušanja šef Red Bula Kristijan Horner pozvao je sve timove Formule 1 na raspravu o širim implikacijama senzora za količinu goriva.

„Moramo naći bolji način, pogotovo kada je razlika gotovo neprimetna i kada je ta performansa izuzetno važna. U zavisnosti od kalibracije senzora, biće određena konkurentnost, što je potpuno pogrešno. Timovi će doći u situaciju da kupuju na stotine senzora kako bi probali da pronađu one koji su najbolji. Sve to podseća na karting, kada preturate po karburatorima ne bi li našli onaj najbolji. Mislim da to nije prihvatljivo ako želimo da napredujemo“ rekao je Horner.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter